Ekonomi Spor salonundaki direk ve sütunlara kaldırma izni

Spor salonundaki direk ve sütunlara kaldırma izni

26.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, spor salonlarında aranacak niteliklere bazı eklemeler yapıldı.

Spor salonundaki direk ve sütunlara kaldırma izni

MİTHAT YURDAKUL/ ANKARA-  Buna göre, salon, stüdyo, akademi gibi spor salonlarında, spor çalışmalarını engelleyecek direk, sütun, hendek, çukur, toprak yığını, ağaç gibi engeller bulunmayacak.

Haberin Devamı

Tesislerin bulunduğu binalarda meyhane, bar, kahvehane, kıraathane, elektronik oyun merkezi, internet salonu ile açıkta alkollü içki satılan iş yerlerinin bulunması halinde, tesislerinin girişleri ve çıkışları bağımsız

ve kullanım alanları ayrı olacak. Kadın ve erkek sporcuların farklı günlerde ve saatlerde spor yaptığı tesislerde kullanım alanı 8 metrekareden az olmamak üzere bir adet soyunma odası, bir adet duş kabini ve bir adet tuvalet; kadın ve erkek sporcuların aynı gün ve saatlerde spor yaptığı tesislerde ise aynı özelliklerde en az iki adet soyunma odası, iki adet duş alma kabini ve iki adet tuvalet bulunacak, duş alma kabinleri ve tuvaletler soyunma odalarının içinde olacak. Tesislerde kapalı yerlerin ortam ısısı kış aylarında 18 derecenin, yazın 24 derecenin üstünde olmayacak.

Haberin Devamı

Kuyumcuya kamera

Kuyumcularda kuyum ticaretinden başka ticari faaliyette bulunulmayacak. Çelik kasa, vitrin, banko kasa, kırılmaz vitrin camı ve alarm sistemi bulunacak. İş yeri girişleri ve çıkışları ile iş yerinin içini ve işlem yapan kişilerin yüzünü net gösterecek şekilde ve sorumlu kuruluşlarca tespit edilecek sayıda ve standartta kamera kayıt sistemi kurulacak.

Yönetmelikle ayrıca, güzellik salonlarında yapılabilecek işlemlere kalıcı makyaj eklenirken, bu salonlarda lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiçbir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacağı belirtildi.