Ekonomi Startup yatırımında rekora devam

Startup yatırımında rekora devam

15.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de startup ekosistemi yatırım rekoru kırmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde 49 yatırım turunda 1 milyar 273 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Startupwatch rakamlarına göre bu rakam tüm zamanların en iyi çeyrek tutarı oldu. Yatırımların yüzde 90’ı üç girişimde toplandı. Getir (768 milyon dolar), Dream Games (255 milyon dolar) ve Insider (121 milyon dolar).

Startup yatırımında rekora devam

 

Oyun girişimleri toplam yatırım miktarı olarak da rekor kırdı. İlk çeyrekte 7 girişim 326 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım adedi olarak en ilgi gören dikeyler SaaS, fintek, oyun, yapay zeka ve pazaryeri oldu.

Haberin Devamı

Startupwatch’un araştırmasına göre, yaklaşık her üç yatırımdan birinde yabancı yatırımcı vardı. Her üç yatırımdan birinde kurumlar veya kurumsal risk sermayesi (CVC) vardı.

Yatırımların adet olarak yüzde 35’inde kadın girişimciler yer aldı. Türkiye çeyrek bazında ilk defa İngiltere, Fransa ve Almanya ile aynı ligde yer aldı. Son üç yılda 44 fon 645 milyon dolarlık fon kurdu.

‘Geçen yılı geçeriz’

Startupwatch Kurucusu Serkan Ünsal, rekor kırılan bir çeyrek olduğunu belirterek, “En iyi çeyreklerden birini yaşadık. Bu yıl yatırımlar sürecek. Oyun ve finteklere yatırım yine öne çıkacak. Bu yıl ekosisteme yapılan yatırım geçen yılı biraz geçebilir ya da geçen yılla aynı kalabilir” dedi.