Ekonomi Sürdürülebilir büyüme ile değer yaratacak

Sürdürülebilir büyüme ile değer yaratacak

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Leasing, topluma ve çevreye karşı sorumluluklarının bilinciyle, uzun soluklu sürdürülebilirlik yolculuğunda, ‘Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi’ ile önemli bir adım daha attı. Escarus danışmanlığında başlatılan projeyle, leasing faaliyetleri ile sürdürülebilir büyüme ve değer yaratmaya odaklanılarak çevresel ve sosyal risk yönetimi konularının entegrasyonu sağlanacak.

Sürdürülebilir büyüme ile değer yaratacak

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan koronavirüs salgını, en önemli sorumluluğun çevrenin ve doğal kaynakların korunması olduğunu hatırlatarak, sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Haberin Devamı

Sektörde fark yaratan uygulamaları, değişime hızlı yanıt verebilen kurum kültürü ve güçlü finansal yapısı ile dikkat çeken İş Leasing, topluma ve çevreye karşı sorumluluklarının bilinciyle bu dönemde öncü bir uygulamaya imza atarak sürdürülebilirliğin altını bir kez daha çizdi.

Toplumsal fayda

Bu kapsamda Escarus danışmanlığında, çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik faktörlerinin şirket yönetiminde ve ürün, hizmet süreçlerinde bir bütün olarak gözetilmesi; bu faktörlere bağlı risklerin ve fırsatların etkin bir biçimde yönetilmesi ve sürdürülebilir büyüme ile değer yaratmayı amaçlayan bir Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi (ÇSYS) başlatıldı.

İş Leasing’in sürdürülebilirlik temelinde inşa edeceği iş süreçlerini kurum kültürünün bir parçası haline getirmek amacıyla başlattığı projeyle, leasing süreçlerinde ekonomik sürdürülebilirliğin yanısıra çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğin de gözetilmesine yönelik bir sistem kurgulanması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Bu projeyle İş Leasing’in finansal kiralama faaliyetleri ile çevresel ve sosyal risk yönetimi konularının entegrasyonu sağlanarak, toplumsal fayda temelinde hayata geçirilecek çalışmalar ile sürdürülebilirlik iş yapış biçiminin merkezine alınacak ve stratejinin önemli bir parçası haline getirilecek.

Yıllık rapor

İş Leasing’in sürdürülebilirlik anlayışı ile tüm çevresel sorunlarla mücadelede çözümün bir parçası olmak istediğini belirten İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, şunları söyledi:

“2020 - 2023 dönemine ilişkin hedeflerimizi sürdürülebilir büyüme ve değer yaratma ilkeleriyle uyumlu olarak belirledik. Sürdürülebilirlik konusu uzun zamandır önemli gündem başlıklarımızdan biriydi. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde geleceğin, çevrenin, işimizin ve insan kaynağımızın ihtiyaçlarına odaklanarak, somut adımlar atmak için 2020 yılında Sürdürülebilirlik Komitesi’ni kurduk ve çalışmalarımızı, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi ile devam ettiriyoruz. Enerji ve iklim değişikliği, finansal kapsayıcılık, dijital dönüşüm, kurumsal yönetişim, finasal performans ve karlılık, çevresel etkilerin yönetimi gibi alt başlıkların odağa alınacağı ve iş süreçlerine yansıtılacağı proje kapsamında; ekonomik performansın yanısıra çevresel ve sosyal etkilere yönelik performansın da paydaşlarla şeffaf biçimde paylaşılacağı yıllık sürdürülebilirlik raporlamalarımız ile sektörde bu konuda da öncü olmayı hedefliyoruz.”

 

Yazarlar