Ekonomi Sürdürülebilir kaynak

Sürdürülebilir kaynak

23.04.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

Bilançosunda en fazla sürdürülebilir temalı kaynağa sahip Türk bankası konumundaki VakıfBank, uzun vadeli ve uygun maliyetli bu kaynakları toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına uygun ürünler halinde sunmaya devam ediyor.

Sürdürülebilir kaynak

VakıfBank’ın yeşil konut finansmanına yönlendirdiği kredi miktarı 432 milyon TL’ye ulaşırken, Dünya Bankası’ndan sağlanan kaynak ile de gençlere, KOBİ’lere ve kadınlara 430 milyon TL’lik kredi desteği sağlandı. Sürdürülebilir temalı fonlama kaynaklarının önemine vurgu yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Stratejik olarak öncelik verdiğimiz konuların başında gelen sürdürülebilir bankacılık alanında attığımız adımlar sayesinde bu alanda yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin etme konusunda pek çok önemli işleme imza attık. Sürdürülebilir Eurobond, repo ve sürdürülebilirlik endekslerine dayalı sendikasyon kredisi işlemleri ile en çok sürdürülebilirlik temalı kaynağa sahip Türk bankasıyız. VakıfBank olarak temin ettiği bu kaynakları köklü bankacılık tecrübemiz ve deneyimli insan kaynağımız ile toplumun tüm kesimlerinin hizmetine sunmaya devam ediyoruz.”

Yeşil konut finansmanı

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından ‘Yeşil Konut Projesi’ kapsamında temin edilen ‘Yeşil Konut Kredisi’ finansmanının Türk bankacılık sektöründe şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük tutarlı kaynak olduğuna dikkat çeken Üstünsalih, “Yeşil Konut Projesi kapsamında bugüne ana kadar 1.100’ün üzerinde aileyi enerji verimliliği yüksek olan A ve B sınıfında konut sahibi yaptık” dedi.