Ekonomi Sürdürülebilir ve sonuç odaklı

Sürdürülebilir ve sonuç odaklı

08.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş kadınlarının, ellerindeki gücü tüm kadınların yararına kullanmak için kurduğu TİKAD, sürdürülebilir ve sonuç odaklı projelerle öne çıkıyor. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “Ekonomiye kalıcı katkıyı böyle sağlayabiliriz” diyor.

Sürdürülebilir ve sonuç odaklı

Kadınların iş hayatında çalışan ya da girişimci olarak yer almasını destekleyen pek çok oluşum var. Bunların bir kısmı eğitim alanına yoğunlaşırken bir kısmı sadece fon bulmaya yardımcı oluyor, bazıları da iş bağlantıları kurmalarına destek veriyor. Konuya bütünlüklü yaklaşan sivil toplum kuruluşları arasında ise Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) öne çıkıyor. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, “Biz kadınların güç birliği yaptığında, başaramayacağı hiçbir şey olamayacağı inancıyla bir araya gelerek, TİKAD’ı kurduk” diyor.

Haberin Devamı

Sayılar katlanıyor

Nilüfer Bulut, derneğin faaliyetlerini şöyle anlatıyor:

“Ülkemizde büyük sermayeye yön veren en etkili işkadınları beraberce, sahip oldukları gücü toplumdaki bütün kadınların yararına kullanmak üzere özveriyle çalışıyorlar. Aslında her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri vesilesiyle, biz kadınlar başlangıçtan bu yana her alanda ne kadar uzun bir yol kat ettiğimizi görüyoruz.”

TİKAD’ın doğal olarak, kadının özellikle ekonomik alanda güçlenmesi yönündeki çalışmalara daha fazla ağırlık verdiğini belirten Bulut şunları söylüyor:

“Örneğin, girişimcilik alanında ekosistemin genişlemesini önemsiyoruz, ancak proje kalabalığından ziyade ortaya koyulan projelerin sürdürülebilir, kalıcı ve sonuç odaklı olmasını, hedefine ulaşmasını da aynı ölçüde önemsiyoruz. Bu çerçevede, TİKAD ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde bir Girişimci Kadın Merkezi kurduk. Burada, özellikle genç girişimci kadınların hem girişimcilik eğitimi almaları hem de fikirden uygulamaya tüm süreçte tecrübeli profesyonellerle ilerlemeleri sağlanıyor, bugüne kadar 100’ün üzerinde genç girişimcimiz bundan faydalandı. Önümüzdeki dönemlerde bu sayılar katlanarak artacak.”

Haberin Devamı

Fon kurdular

“Ayrıca kadından kadına bir yatırım modeli oluşturarak, TİKAD üyeleri bir araya geldi ve kendi öz sermayemizle bir fon kurduk” diyen Bulut şu bilgileri veriyor:

“İşletmesini büyütmeyi hedefleyen girişimci kadınlarımız için TİKAD Yatırım A.Ş’yi hayata geçirdik. Çünkü kadın girişimciliğini desteklemek istiyorsak sadece işletmesini kurarken değil, işletmesini büyütürken de yanında olmalı ve yolunu açmak için ihtiyaç duyduğu bütün desteği vermemiz gerekir. Kadın girişimciliğini sürdürülebilir kılacak ve ekonomiye kalıcı katkı sağlayacak şey budur. TİKAD Yatırım bu hedefe benimsiyor. Yatırım fonumuzdan finansal destek verdiğimiz girişimci kadınlarımızın TİKAD olarak her aşamada yanında oluyoruz, network ağımızın içine dahil ediyoruz, deyim yerindeyse şirketlerini elbirliğiyle yukarılara taşımak için gayret gösteriyoruz. TİKAD kadınlar için çalışmaya, üretmeye ve kadının önündeki tüm engellerin kalkması için çalışmaya devam edecektir.”