Ekonomi Tablet yasağına tam saha pres

Tablet yasağına tam saha pres

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uçakta bilgisayar yasağı konusunda Uluslararası Sivil Havacılık örgütü’ne çağrıda bulunarak, “Herkes kendi başına hareket ederse örgütlerin anlamı kalmaz” dedi

Tablet yasağına tam saha pres

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İngiltere ve Amerika uçaklarında tablet ve dizüstü bilgisayarlara konulan yasak için Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) çağrıda bulunarak, “Herkes kendi başına hareket etmeye kalkarsa, örgütlerin de anlamı kalmaz. Örgütlerin bundan sonraki düzenlemelerin uygulanması için aldıkları kararların uygulanmasının peşinde koşmaları lazım. Eminim ki bizimle hareket edeceklerdir” dedi. Arslan, uçak yasaklarıyla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Her iki tarafın da bakanlarına mektuplar gönderdik. Dışişleri Bakanlığımız diplomatik olarak görüşüyor. Teknik heyetlerimiz görüşüyor. İngiltere ile olan teknik görüşmeler biraz daha mesafe katetti. Onlara söylediğimiz şu: Alınması gereken bütün tedbirleri aldık. ‘Teknik heyetleriniz gelsin, yerinde, bizim arkadaşlarla birlikte baksın, eminiz ki ikna olacaklar’ buna ‘tamam’ dediler. Ama henüz bir heyet gelişi olmadı. Hepsinin tabiri caizse tomografisini çekecek bir cihaz kurmayla ilgili süreçleri başlattık. Yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuç almazsak orayla (ICAO) konuşacağız. Herkes kendi başına hareket etmeye kalkarsa o zaman bu örgütlerin de anlamı kalmaz. Örgütlerin yaptığı uygulamaların da yaptırım şansı kalmaz. Dolayısıyla örgütlerin de bundan sonra yapacağı düzenlemelerin uygulanabilmesi için aldıkları kararların uygulanmasının peşinde koşmaları, bunun gereğini yapmaları lazım. Eminim ki onlar da bu konuda bizimle beraber hareket edeceklerdir.”

Haberin Devamı

Milli arama motoru

Arslan, Türkiye’nin yerli baz istasyonu ULAK için de, “Testler çok başarılı geçti. GSM operatörleri siparişleri verdi. Sahada da kullanıma başlanacak. Eminim ki sahada kullanıma başlayınca tamamen yerli baza dönülecektir. Daha ekonomik şartlarda. Yerli ürün kullanma gayretleri destekleri var. Hedefimiz en kısa sürede bu modifikasyonların da tamamlanıp seri üretime geçilebilmesi” dedi.

Sirkeci - Halkalı banliyö treni hattı için, “2018’in sonunda Halkalı’dan Kazlıçeşme’ye, Söğütlüçeşme’den Gebze’ye kadar bitecek. Böylece Marmaray ile bağlantısı sağlanmış olacak” diyen Arslan, ‘milli arama motoru’ için de, “Bakanlık ve ilgili birimler olarak arama motorlarıyla ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Kamuoyu ile paylaşılabilir ve daha somut hale gelmesini bekliyoruz ki bir lansmanla tanıtalım” bilgisini verdi.

3. havalimanı hızlanacak

Arslan, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanındaki gerçekleşme oranı için de şunları söyledi:

“Şu an yüzde 44’lerde bir gerçekleşme var. Ancak bazı ekipmanlar var ki üretimi dışrada yapılıyor hazır hale geliyor, gelip monte ediliyor. Bu ekipmanların üretimini de hesaba katarsanız yüzde 53’lük şu an ödeme gerçekleştirmişiz. Kömür ocaklarında, bataklıkta çalışıyorsunuz, eleman sayısını kışın çok artıramadılar. Kışın çok istediğimiz hızda ilerlemedi. Fakat şimdi gittikçe hızlanıyor. Şu an 22-23 kişi çalışıyor ve hedef haziran itibarıyla bu artışı 30 bine çıkarmak ki önümüzdeki yılın başlarında biz ilk faz olan 90 milyon kişiye hizmet edecek pistleri, terminali bitirmiş olalım ve hizmet vermeye başlamış olalım.”