Ekonomi TARIMDA GAZA BASTI

TARIMDA GAZA BASTI

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Motor tarafından Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 44 milyon TL’lik yatırımla kurulan yeni üretim tesisi, törenle açıldı. Tesiste farklı güçlerde dizel motor, jeneratör ve tarım makineleri üretimi yapılıyor.

TARIMDA GAZA BASTI

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Motor’un Türkiye’de kendi alanındaki tek yerli üretici olduğunu belirterek, yeni tesiste üretim kapasitelerinin yüzde 40 artacağını söyledi. Özilhan, Anadolu Grubu’nun planlı şekilde büyümeye devam ettiğini, yeni tesisin de hem grup hem de Anadolu Motor için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

Yeni ürünler de olacak
“Anadolu Motor, Türk tarımının modernleşmesine hizmet ediyor. Bugün şayet Türk çiftçisi, kara sabanı bırakıp, modern makinelere kavuşmuşsa, bunda Anadolu Motor’un rolü büyüktür. Anadolu Motor, şu anda motorun her parçasını kendi üretebiliyor. Bu anlamda gerçek bir sanayici olmamız göğsümüzü kabartıyor. 44 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni tesisimizde yüzde 40 kapasite artışı ile mevcut ürünlerin daha yüksek verim ve kaliteyle üretilmesi sayesinde yeni ürünlerin de devreye alınabilmesine imkan sağlayacağız.”

Haberin Devamı

42 YILLIK BİR SANAYİ ŞİRKETİ
Üretim faaliyetine 1972 yılında Kartal’da başlayan ve Anadolu Grubu’nun ilk şirketlerinden biri olan Anadolu Motor, yapılan yeni tesisle birlikte tüm üretimini buraya taşıdı. Fabrikada “Antor” markasıyla yılda 12 bin adet farklı güçlerde dizel motor, “Antrac” markasıyla 5 bin adet çapa makinesi, 3 bin adet de Antor markalı portatif jeneratör üretimi yapılabilecek. 220 kişinin çalıştığı fabrika, üretiminin yarısını ihraç edecek. Tesiste modern bir “motor Ar-Ge merkezi” de bulunuyor.
Ortalama net 30 milyon dolar olan cirosunu son 5 yılda 100 milyon dolar seviyelerine çıkaran Anadolu Motor, aynı zamanda Koreli LS, İtalyan Landini ve Hintli Sosil’in ürettiği traktörlerin distribütörlüğünü yürütüyor. Anadolu Motor’un başka markalarda ve ürünlerde de distribütörlükleri var.