Ekonomi Tasarım merkezi ihracata doping

Tasarım merkezi ihracata doping

18.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan 'Design Week Türkiye 2021'in 5’incisi dün Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Tasarım merkezi ihracata doping

Etkinlik çerçevesinde 12 panel ve konferans, 60'tan fazla konuşmacı, 20’yi aşkın sergi, enstalasyon ve atölye çalışmaları gerçekleşecek.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle açılışta yaptığı konuşmada tasarımlarıyla markalaşan ülkelerin küresel rekabette bir adım öne çıktığının altını çizerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Araştırmamızın sonuçlarına göre, tasarım merkezi olan firmalarımızın birim ihracat değeri, olmayan firmalara oranla 3 kat daha değerli. Ülkemizde toplam 342 adet tasarım merkezimiz bulunuyor. Bu sayıyı, süratle daha da yukarılara taşıyarak; inşallah ihracat birim değerimizi 2030 yılına kadar 2 dolara yükselteceğiz.”

Yol haritası

Design Week Türkiye kapsamında gerçekleşen panellerde ise ünlü tasarımcılar moda tasarımını konuştu. Moderatörlüğünü Ahu Orakçıoğlunun yaptığı panelde, tasarımcı Aslı Filinta Demir, Hakan Akkaya ve Simay Bülbül yer aldı.

Panelde, dünyada Türk modası algısı yaratmak adına bir yol haritası çıkarılması hedeflendi. Panel, moda tasarımı bölümünde okuyan öğrencilerin ilgi odağı oldu.