EkonomiTasarımın kalbi Türkiye’de atacak

Tasarımın kalbi Türkiye’de atacak

12.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın desteklenmesi için 20’den fazla öneri üzerinde çalışıldığını belirterek, “Hedefi vuran bir destek ve teşvik olmalı. Yeniden ‘bismillah’ demek  için istişare ediyoruz. Turizm ve sağlık turizminin ihracat sayılması ve ihracat gibi desteklenmesi, KDV iadeleri üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Tasarımın kalbi Türkiye’de atacak

Zeybekci, Türkiye Tasarım Haftası tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle bu sene ilk defa ‘Türkiye Tasarım Haftası’ etkinlikleri düzenleneceğini ifade etti.

Zeybekci, 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefini anımsatarak, “Türkiye ihracatını 2 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkardı ama 6-7 yıldan beri buralardayız.

Dolanıyoruz, artık aşamıyoruz, gidemiyoruz başka bir yere, tıkandığımızın resmidir. 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak; mevcut halimizle bu imkansız. Bir yere kadar gelebiliriz belki 300 milyar dolarları görebiliriz ama 1.50-1.60 dolarlık kilogram fiyatıyla ihracat yapan Türkiye’nin gelebileceği nokta buralar. Türkiye bu işi farklı yapmak zorunda.”

Zeybekci, “Kişi başına düzen cep telefonu ve tablet sayısında dünyada beşinciyiz. Bu kadar cep telefonu ve tableti olan Türkiye’de ticaretimizin yüzde 1.5-2’sini e-ticaret üzerinden yapar durumdayız” diye konuştu.