Ekonomi TCDD kamu hizmeti 2023’e uzatılacak

TCDD kamu hizmeti 2023’e uzatılacak

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti, Meclis’e 12 maddelik mini bir torba yasa teklifi sundu. Yeni yasa teklifine göre, TCDD Taşımacılık AŞ’nin 31 Aralık 2020’de sona eren “kamu hizmeti yükümlülüğü” 3 yıl daha uzatılacak.

TCDD kamu hizmeti 2023’e uzatılacak

 

Cumhurbaşkanı, bu sürenin 2033’e kadar uzatılmasında yetkili olacak. Böylece yolcu taşımacılığında tren hatlarını ihaleyle özel şirketlere açacak uygulama için en erken takvim 2023’ten itibaren devreye sokulabilecek.

Haberin Devamı

İstanbul’a iki yeni raylı sistem hattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’a, Altunizade - Çamlıca ve Kazlıçeşme - Sirkeci hatları olmak üzere iki raylı sistem hattı daha yapılacağını bildirdi.

Halkalı - İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda 2 yeni tünel açma makinesinin (TBM) kazıya başlaması törenine katılan Karaismailoğlu, yıl sonunda Halkalı istasyonuna ulaşmayı planladıklarını  kaydederek, şu bilgileri verdi:

“Marmaray Halkalı istasyonu ile başlayan yüzde 55’lik ilerleme kaydettiğimiz 31.5 kilometrelik bu hatta Marmaray, Halkalı, Olimpiyatköy, Kayaşehir, Fenertepe, Avnavutköy 2, Arnavutköy 1 ve İstanbul Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı - havalimanı hattımız Halkalı istasyonundan Marmaray banliyo hattına, Olimpiyatköy ve Kayaşehir istasyonlarında Kayaşehir -  Kirazlı - Otogar - Yenikapı metrosuna, havaalanından da İstanbul Havalimanı - Gayrettepe hattına bağlanacak.”

Haberin Devamı

120 kilometre hız

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı ile kentin merkezi arasındaki ulaşımın süresini 30 dakikanın altına indirmeyi amaçladıklarını belirterek, hat ve araç saatte 120 kilometrelik hıza çıkacak şekilde tasarladıklarını vurguladı.

Hatların tamamlanması ile Kağıthane ve Kemerburgaz’dan Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece’ye de metro  bağlantılarının sağlanmış olacağını kaydeden Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı - Gayrettepe metro hattını 2021 sonu, İstanbul Havalimanı - Halkalı hattını ise 2022 sonu tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yazarlar