Ekonomi TEB ihracat için kılavuzluk yapıyor

TEB ihracat için kılavuzluk yapıyor

04.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırarak 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen TEB, KOBİ’lere ve kurumsal firmalara yönelik bir dış ticaret seferberliği başlattı

TEB ihracat için kılavuzluk yapıyor

KOBİ’lerin ‘Danışman Bankası’ misyonuyla hareket eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), dış ticaret seferberliğinde KOBİ’ler için yeni bir hizmet başlatıyor.

Haberin Devamı

Dış ticaret seferberliği kapsamında Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırarak, 2023 yılı hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen TEB, mevcut hizmetlerinin yan ısıra ‘Tebledisticaret.com’ ile KOBİ’ler ve kurumsal firmalara özel yenilikçi bir hizmet başlatıyor. Firmalar ‘tebledisticaret.com’ ile yeni pazarlara erişimde ihtiyaç duyacakları rafine bilgiyi tek kaynakta bulabilecek, ‘TEB Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile bu bilgiyi nasıl kullanacakları konusunda eğitim ve uzman desteği alabilecek.

Hedef dış pazar

Yurtdışında ticaret yapmayı kolaylaştırarak KOBİ’lere dış ticarette kılavuzluk yapmayı hedefleyen TEB,tebledisticaret.com ile hedef pazarlara yönelik rafine bilgiyi tek bir havuzda topluyor. Dış ticaret yapan veya potansiyeli olan KOBİ ve kurumsal firmaların ürün kodu, pazar verileri, potansiyel müşteri listesi, güncel fuar bilgileri, nakliye sürecinde gerekli evraklar, ticaret yapılacak ülkede uygulanan vergi oranları gibi kapsamlı bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlayan tebledisticaret.com, 160’tan fazla ülke, bin 500’den fazla firma, 20 binden fazla tedarikçi, 10 binden fazla sektörel rapor bilgilerini güncel olarak kullanıcılara ulaştıracak.

Haberin Devamı

Seferberlik ilan ettik

Dış ticaret yapan firmalara yönelik yeni hizmetlerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Vekili Turgut Boz, “TEB olarak, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak temel amacımız.

Bu kapsamda, KOBİ’lerin global dünya ile rekabet edebilmesi, istikrarlı bir büyümeyle varlığını sürdürebilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 10 yıldan bu yana KOBİ Bankacılığı’nda benimsediğimiz ve bizi sektörde farklılaştıran ‘Danışman Banka’ anlayışımız ile yalnızca finansal hizmetler değil finansal olmayan hizmetler geliştirmeye odaklanıyoruz. Yeni hizmetlerimiz ‘tebledisticaret.com’ ve ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile dış ticarette tam anlamıyla bir seferberlik ilan ettik. Dış ticaret yapan veya yapmayı planlayan KOBİ ve kurumsal firmaların yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin geleceğine yatırım...

Platform ile ülkenin geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Boz, şöyle konuştu:

“Türkiye’mizin 2023 hedefi ilk 10 ekonomiden biri olmak. Bunun için 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak bir gereklilik. Ülkemiz 2015 verilerine göre dünya ihracatında 31. sırada, ithalatında ise 21. sırada. BDDK verilerine göre, TEB olarak dış ticaret hacminden aldığımız pay yüzde 6. Biz Türkiye’nin potansiyelinin çok daha yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda ekonomimizin belkemiği KOBİ’leri dış ticaret konusunda desteklememiz gerektiğini düşündük. tebledisticaret.com ve ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile yurtdışında iş yapmayı çok daha kolay hale getirdik. Uzman kadromuzla dış ticarette yol haritası hazırlanmasından uluslararası pazar araştırmaları ve finansal çözümlere kadar geniş bir çerçevede hizmetler sunuyoruz.”