Ekonomi Tek taraflı fesih hakkı geliyor

Tek taraflı fesih hakkı geliyor

28.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin büyük bir sorunu olduğunu hatırlatırken, bunun için kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti.

Tek taraflı fesih hakkı geliyor

Konuyla ilgili çalışmaların hızla yürütüldüğünü belirten Bakan Kurum, “Kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için kentsel dönüşüm projelerinde yapılacak düzenlemeyle birlikte vatandaşımıza veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme çerçevesinde eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış ancak müteahhit edinimini yerine getiremediyse buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çalışma tamamlandı

Kartal Orhantepe Mahallesi’nde 6 Şubat’ta çöken Yeşilyurt Apartmanının da bulunduğu bölgede yapılan kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, burada düzenlemenin ne zaman çıkacağına ilişkin sorulan soruya, “Biz bu çalışmayı yaptık. Cumhurbaşkanlığımız ile bu çalışmanın ayrıntılarını görüştük, istişare ettik ve partimize, Meclisimize bu çalışmayı gönderdik. Yetişebilirse seçimden önce, yetişemezse seçimden hemen sonra kanuni düzenlemenin yapılmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Bakanlık, dönüşümü hızlandırmak için ‘Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’ çalışmasını yaparken, 81 ile gönderilen genelge ardından son gün olan 19 Mayısta riskli bina tespitleri bakanlığa ulaştırıldı. Gelen verilerle 5 yıllık eylem planı hazırlanacak. Bakan Murat Kurum, “Yakın bir zamanda İstanbul’umuzun geneline ilişkin eylem planımızı açıklayacağız ki eylem planını içerisinde 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek bir acil eylem planını da biz bakanlık olarak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eliyle yapıyor olacağız” dedi.