Ekonomi TEKNOFEST son sürat

TEKNOFEST son sürat

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en hızlı araçları olan Formula 1 arabası, Tesla P100, Lotus Evora 430, Aston Martin, Solotürk F16, Challenger jet ile Kenan Sofuoğlu’nun kullanacağı Kawasaki  motosiklet TEKNOFEST kapsamında Yeni Havalimanı’nda yarışacak.

TEKNOFEST son sürat

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak TEKNOFEST’in açılışı dünyanın en hızlı araçlarının şovuna sahne olacak. Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST İstanbul’un açılışında gerçekleştirilecek yarışta farklı özelliklerdeki 7 araç 2 gün boyunca yapılan çekimlerin ardından şov yapacak.

TEKNOFEST son sürat

Haberin Devamı

Efsane bir yarış

Dünyanın en hızlı araçları olarak kabul edilen Red Bull Racing Formula 1 arabası, Kenan Sofuoğlu’nun kullanacağı Kawasaki H2R, Tesla P100 DL, Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı’nın kullanacağı Lotus Evora 430 GT, Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun kullanacağı Aston Martin The New Vantage, Solotürk F16 uçağı ve özel jet Challenger 605 ilk kez bir arada yarışacak. İstanbul’un Yeni Havalimanı da, dünyanın en hızlılarının yarışacağı ve dünyada ilk kez denenecek efsane bir yarışın ev sahipliğini gerçekleştirecek.

Katılımın ücretsiz olduğu festivale ulaşım İstanbul’un farklı noktalarından İETT otobüsleriyle ücretsiz olarak sağlanacak.

Haberin Devamı

TEKNOFEST son sürat

Dünya Drone Şampiyonası

Demirören Medya’nın da sponsorları arasında yer aldığı TEKNOFEST İstanbul’da; Solo Türk ve Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterileri, Dünya Drone Şampiyonası, Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli aktiviteleri ile konserler yer alacak.

Taşınma provası

TEKNOFEST’te kullanılacak ekipmanlar, Atatürk Havalimanı’ndan Yeni Havalimanı’na taşındı. Konvoy halindeki 20 TIR’ın yolculuğu Atatürk Havalimanı’nın Yeni Havalimanı’na taşınmasının küçük bir provası olarak nitelendirildi.

TEKNOFEST son sürat

TEKNOFEST son sürat