Ekonomi Teksas’ta Türk mobilyasına ilgi

Teksas’ta Türk mobilyasına ilgi

20.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salgında evde zaman geçiren Teksaslılar, Türk mobilyalarını keşfetti. Bu trendi yakalayan firmaların ABD üzerinden Kanada ve Güney Amerika’ya da ihracat yapabileceği belirtiliyor.

Teksas’ta Türk mobilyasına ilgi

Mithat Yurdakul - Kovid-19 pandemisi nedeniyle evde geçen zaman, mobilyalara verilen önemi artırırken, ABD’nin en büyük eyaletlerinden Teksas’ta Türk mobilyasına ilgi de yükselişe geçti. Türkiye’nin Houston Başkonsolosluğu’nun hazırladığı raporda, bahçeli evlerde yaşayan Teksaslıların ev içi ve bahçe mobilyalarına büyük talep gösterdiği belirtilerek, Türk mobilyacıların kendi web siteleri ve tanıtım platformlarını oluşturup, depo ve mağazaları ile ABD’de birim açmalarıyla, ABD pazarının yanında Kanada ve Güney Amerika pazarına da girebileceği belirtildi. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin Houston Başkonsolosluğu’nun hazırladığı Teksas Mobilya Sektör Raporu’nda, 2021 yılında ABD’de mobilya pazarının, Kovid-19 yüzünden evlerde daha fazla zaman geçirilmesinin de etkisiyle önemli bir büyüme yaşadığı ifade edilerek, daha konforlu bir yaşam alanına olan talebin arttığı belirtildi.  

Kalite öne çıkıyor 

Amerikalı tüketicilerin ev mobilyalarında özellikle geleneksel ve klasik tarzda mobilyaları tercih ettiği, tercihlerinde en önemli faktörün kalite olduğu ifade edilen raporda, bunu ürünün görünümü ve fiyatının takip ettiği aktarıldı. Amerikalı tüketiciler için uygun fiyatlı ve kaliteli ürün bulmanın önemli sorun olarak görüldüğü kaydedilen raporda, Teksaslıların ise daha çok 200 metrekare ve üzerindeki bahçeli evlerde yaşadıkları, bu nedenle de hem ev içi hem de bahçe mobilyalarına önemli bir talep olduğu ifade edildi.  

Haberin Devamı

ABD’nin en büyük mobilya perakendecilerinin Teksas’ta çok büyük depoları olduğu, buna rağmen talep edilen mobilyaya erişim sürelerinin çok uzun olduğu ifade edilen raporda, “Bu nedenle doğru bir tedarik stratejisi ile kaliteli ürünü kısa bir süre içinde tüketiciye ulaştırabilmenin, pazarda önemli bir fark yaratabileceği değerlendirilmektedir” denildi. 

Kanada ve G. Amerika kapılarını açabilir

Marka bilinirliği oluşturmak isteyen Türk mobilyacıların kendi web siteleri ve tanıtım platformlarını oluşturup, depo ve mağazaları ile ABD’de birim açmalarının önemli olduğu belirtilen raporda, “Başlangıçta bir müşteri portföyü oluşturmak zaman alsa da ABD pazarının büyüklüğü ve iş yapma kolaylığı göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir oluşuma yapılacak yatırımın uzun vadede sadece ABD pazarına girişi değil Kanada ve Güney Amerika pazarına girişte de faydalı olacağı değerlendirilmektedir” denildi. Raporda, Türk firmalarının mobilya pazarına girişte kapsamlı bir pazar analizi yaptırmalarının yanı sıra, özellikle sosyal medya tanıtımlarının da Teksaslı son müşteriye ulaşmada oldukça önemli olduğu ifade edildi.