Ekonomi Tekstil öğrencisine asgari ücret ve iş

Tekstil öğrencisine asgari ücret ve iş

23.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tekstil sektörü, kalifiye tekstil ve deri mühendislerini sektöre çekmeye yönelik olarak başlattığı burs kampanyasını duyurmak için eğitimcilerle buluştu.

Tekstil öğrencisine asgari ücret ve iş

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, tekstilin Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olduğuna işaret ederek, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için üniversite sınavında ilk 80 bine giren öğrencilere tekstil ve deri sektörünü tercih etmeleri durumunda öğrenim hayatları boyunca asgari ücrete kadar burs vereceklerini açıkladı. Öksüz, “Bunun yanında öğrencilere 5 yıl boyunca iş garantisi de verilecek” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır Giyim, Tekstil ve Deri İhracatçıları Birlikleri ve Tekstil İşverenleri Sendikası olarak sorumluluk üstlendik. Ülkemizde tekstil mühendisliği algısını yükseltmek için YÖK ile tarihi bir protokol imzaladık. Türkiye’de bir ilk olan bu protokol uyarınca sınavda ilk 20 bine giren kardeşlerimiz tekstil mühendisliğini tercih ederlerse asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkanından yararlanacak” dedi.

Yazarlar