22.02.2010 - 10:23 | Son Güncellenme:
İMKB’yi yönlendiren mevsimsel hareketlerden biri de temettüler. Şu anda borsada hisse bazlı hareketleri yönlendiren de bu yöndeki beklentiler. Portföylerindeki hisseleri temettü beklentilerine göre değiştirmek isteyen yatırımcılar için son altı yılı kapsayan bir araştırma yaptık. Düzenli olarak her yıl temettü veren 27 şirket belirledik. Bunları da en yüksek temettü verenlere göre sıraladık. Yatırım uzmanları, İMKB ortalaması olan yüzde 2.4’ün çok çok üzerinde ve her yıl temettü veren şirketlere dikkat çekiyor. Ford Otosan, Türk Traktör, Oyak ve Sabancı çimento şirketleri, Tüpraş, Türk Telekom ve spor şirketleri öne çıkıyor.
Yeni yıla not artırımları ve özellikle IMF beklentileriyle olumlu bir havada giren İMKB, global piyasalara göre bir ayrışma yaşayarak yükselişini sürdürdü. Seans içinde en yüksek 55.911 seviyesini gören ve 1 Şubat’ta 55.526 seviyesinden kapanış yapan İMKB’de, bu tarihten sonra ise hava tersine dönmeye başladı.
İMKB’deki geri çekilmede IMF ile ilgili beklentilerin ötelenmesi ve özellikle Yunanistan, Portekiz ve İspanya ile ilgili kaygılar önemli rol oynadı. Böylece endeks, en son 11 Aralık 2009’da gördüğü 50.000 seviyesinin altını gördü. Ancak sonrasında Yunanistan’ın kurtarılacağı yönündeki haberlerle toparlanan endeks, 50.000 seviyesini şu aşamada destek yapmış görünüyor. Olası yukarı hareketlerde ise analistler 54.000- 55.000 seviyelerinin söz konusu olabileceğini düşünüyor.
Endeks bazında sıkıntılı süreç devam ederken, hisse bazında ise İMKB hareketliliğini sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde piyasanın odaklanacağı konuların başında ise 2009 yıl sonu kârları ve bu kârlara bağlı olarak açıklanacak temettü rakamları geliyor.
Endeks ve temettü
İşte bu hafta kapak haberimizde endeksle ilgili beklentilere yer verirken, faizlerin düşmesiyle önemi daha da artan temettü konusunu inceleyeceğiz. Genel olarak değerlendirmelere bakıldığında endekste ciddi bir düşüş olmayacağı beklentisinin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Hatta aşağı hareketlerde iskontolu, beklentisi olan hisselerde alım önerildiği de görülüyor. Çünkü İMKB’nin hisse bazında önemli potansiyelleri barındırdığı ifade ediliyor.
Temettü konusuna bakıldığında ise SPK, 2006’da yürürlüğe koyduğu minimum yüzde 20 temettü dağıtma zorunluluğunu önceki hafta aldığı kararla ortadan kaldırdı. Piyasada bu durum tepki çekmekle birlikte, SPK kararı olsun olmasın düzenli temettü dağıtan ve yüksek temettü verimliliğine sahip şirketlere olan ilginin artması bekleniyor.
Yaptığımız bu çalışmada, son altı yıla yani 2009-2008-2007-2006-2005 ve 2004 yıllarına bakarak, her yıl nakit kâr payı dağıtan 27 şirketi tespit ettik. Bunun yanı sıra söz konusu yıllarda temettü verimliliği en yüksek olan şirketleri de belirledik.
Piyasa beklentileriAncak temettü konusuna geçmeden önce piyasanın beklentilerine bakmakta da yarar var.
2009’un en çok kazandıran fonunun yöneticisi Strateji Menkul Değerler Fon Yönecisi Bülent Topbaş, genel olarak piyasaya ilişkin olumlu görüşünü korumakla birlikte AB bölgesinde para birliği ile ilgili sıkıntıların kısa vadede sıkıntı yarattığını söylüyor. Endekste 50.000 altı seviyeleri şu an için öngörmeyen Topbaş, İMKB’nin değerleme olarak iskontolu olduğunu düşünüyor.
Düzeltme hareketinin bir süre daha devam etmesini bekleyen BGC Partners Genel Müdürü Ali Rıza İncekara, ancak kısa vadede 48.000 seviyesinin altında bir endeks beklemediklerini de ifade ediyor.
Hisse bazında bakıldığında şu ana kadar çıkan banka kârlarının beklentilerin biraz üzerinde olduğunu söyleyen İncekara, sektörde 2010’da hedeflenen rakamların da bankacılık sektörüne güveni desteklediği kanısında. Endekste yorgunluk belirtilerinin olduğunu belirten İncekara, “Şubat, daha bir konsolidasyon ayı olarak geçirilecekse de, mart ortası ve nisan ayı içinde daha yukarı yönlü bir piyasa görebileceğimiz düşüncesindeyiz” diyor.
AB’den Yunanistan’a destek kararının ardından endekste 50.000-49.000 seviyelerinin güçlü destek konumuna geldiğini belirten Acar Yatırım Araştırma Müdürü Zeynel Balcı, bundan sonra endekste sert çıkışlar veya sert düşüşler beklemiyor, ağırlıklı olarak hisse bazında hareketlerin görüleceğini ifade ediyor.
Strateji ne olmalı?Yine hisse bazında hareketlilikte bilanço ve temettü beklentilerine dikkat çeken Balcı, özellikle borsanın lokomotifi bankaların bilanço performansını beğeniyor. Olumsuz tarafta ise AB bölgesine ihracat ağırlıklı çalışan şirketlere dikkat çekiyor. Doların değer kazanmasına ve buna karşın Euro’daki değer kaybına dikkat çeken Balcı, “Maliyetleri artan bu tarz şirketler için sıkıntılı bir süreç yaşanabilir” diyor.
Dünyada toparlanmanın ‘LUV’ yani AB bölgesinde ‘L’, ABD’de ‘U’ ve gelişmekte olan piyasalarda ‘V’ şeklinde olacağını söyleyen Bülent Topbaş, bu beklentiler ışığında özellikle AB bölgesine ihracat yapan Türk şirketlerinin sıkıntı yaşayabileceğini kaydediyor. Önümüzdeki günlerde bilançoların ve temettü getirilerinin izlenmesini tavsiye eden Topbaş, “Akbank ve Garanti’nin kârı geldi. Gelen kâr rakamlarına göre şirketlerin F/K çarpanları daha fazla iskontoyu işaret eder hale geldi. Bu da İMKB’nin cazibesini artırıyor” diyor.
Hisse getirisi önde
Piyasa beklentileri böyle iken, temettü ile ilgili beklentiler bu süreçte daha da önemli hale geliyor. Gelişmiş ülkelerde alternatif yatırım araçlarında çok yüksek getiriler söz konusu olmadığı için, hisse senedi özellikle verdiği temettü nedeniyle cazip bir yatırım aracıdır. Gelişmekte olan piyasalarda ise yakın zamana kadar alternatif yatırım araçlarından yüksek getiriler elde edilebildiği için, hisse senedi geri plandaydı.
Hisse senedi seçiminde ise Türkiye’de yerli yatırımcı, nakit temettü konusuna yüksek reel faizlerin daha cazip olmasının ve uğradığı mağduriyetlerin de etkisiyle çok fazla önem vermiyordu. Yerli yatırımcının daha kısa vadeli, hisse hareketleri yüksek hisselerde spekülatif yatırım yapmayı tercih ettiğini de söylemek mümkün.
Ancak bugün gelinen noktada durum yavaş yavaş değişiyor. Türkiye’de faizlerin yüzde 8.5-9 seviyesinde olduğu dikkate alındığında yatırımcıların hisse senedine ve temettülere verdiği önem artıyor.
Düşük faizde temüttü
Düşen faiz ortamında temettü verimliliği yüksek şirketlerin bundan böyle daha çok ilgi görebileceğini söyleyen Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı, ancak bunun yatırımcının beklentileri ve şirketin de gelecek planları ile ilgili olduğunu kaydediyor. Temettü vermeyen her şirketin, olumsuz olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Kasabalı, sözlerine şöyle devam ediyor:
“Eğer şirket, kaynaklarını büyüme yönünde kullanıyor ve değer yaratabiliyorsa, o zaman bu sonunda yine yatırımcının elindeki hissenin değerine yansır. Ancak büyüme sürecini tamamlamış şirketler, elinde yüksek nakit değerler tutup, temettü dağıtma konusunda cimri davranıyorsa, o zaman bunun sorgulanması gerekir.”
Gösterge faiz ile yüksek temettü veren şirketlerin ortalama temettü verimi arasındaki farkın, son beş yıldaki en düşük seviyeye gerilediğini anlatan İncekara ise yavaş da olsa bu konuya dikkat edileceğini söylüyor. Örnek vermek gerekirse Tüpraş için yüzde 7-8 seviyelerindeki temettü veriminin mevduat faizlerine çok yakın olduğunu kaydeden İncekara, ayrıca Tüpraş’taki büyümenin de satın alınmış olacağını söylüyor.
İyi temettü veren şirketlerin defansif özelliğinin yüksek olduğunu da ifade eden İncekara, ancak bunun temettü verimi yüksek şirketlerin temettü vermeyenlere göre daha iyi performans göstereceği anlamına da gelmediğini anlatıyor. İncekara, “Çünkü büyümesi yüksek olan ve kârlılığını yeni yatırımlarla arttırabilecek şirketin temettü vermemesi, daha yerinde bir karar olur” diyor.
Temettü zorunluluğu kalktı
Yüzde 20 bedelli ve/veya bedelsiz temettü dağıtma zorunluluğunun kaldırılması konusunda İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, basına yaptığı açıklamalarda, temettü kararlarının hisse performanslarını bundan sonra doğrudan etkileyeceğini belirtti. Erkan, şirketlerin de kararlarını bunu dikkate alarak vermeleri gerektiğini de ifade etti. Şirketlerin bu değerlendirmeleri dikkate alıp almayacağını ise zaman gösterecek. Ancak bu konuya değerlendiren analistler, SPK’nın kararının ciddi bir etkisinin olmayacağı görüşünde hemfikir. Burada önemli olanın nakit temettü olduğunu belirten Ali Rıza İncekara, SPK’nın da o yönde bir yaptırımının zaten olmadığını, o nedenle de önemli bir etkisinin olmayacağını düşünüyor.
Bu kararın bazı şirketlere etkisinin olacağını söyleyen Nergis Kasabalı ise ancak bankaların SPK'nın temettü kuralına tabi olmadığını belirtiyor. Ayrıca temettünün bedelsiz olarak da dağıtılabildiğini hatırlatan Kasabalı, “Temettü konusunda SPK'nın zorunluluk getirmesi yerine şirketlerin temettü politikalarını şeffaf ve net bir şekilde belirleyip, bunu yatırımcılarla paylaşması daha önemli. İMKB'de örnekleri var ama sınırlı” diyor.
Temettü veriminin yatırımcıların önem verdiği bir kriter olduğunu anlatan İş Yatırım Araştıma Müdürü Emre Sezan, faizlerin düşük olduğu ortamda sürekli ve yüksek temettü dağıtan şirketlerin yatırımcılar için önemli bir alternatif oluşturduğunu söylüyor. SPK’nın temettü zorunluluğunu kaldırmasıyla ise rakamların düşmesini beklemeyen Sezan, “SPK şirketlere bedelsiz hisse olarak da temettü dağıtma imkanı verdiğinden önceden de nakit dağıtmak istemeyen şirketler bedelsiz hisse senedi olarak temettü veriyordu” diyor.
Düzenli dağıtıyorlar
Biz bu tartışmaların da ışığında SPK’nın kararı olsa da olmasa da, son altı yılda düzenli nakit temettü dağıtan şirketleri araştırdık. Buna göre son altı yılın tamamında düzenli nakit temettü dağıtan 27 şirket mevcut. Bu şirketlere bakıldığında Sabancı Grubu’nun beş şirketle listede ilk sırayı aldığı görülüyor. Yine Koç Grubu’ndan Tüpraş, Ford Otosan ve Türk Traktör şirketleri bu listede yer alan şirketlerden.
Bunun yanında büyük grup şirketleri Anadolu Efes, Enka İnşaat, Borusan Yat. Paz. Ülker Gıda, İş Bankası, Pınar Süt gibi şirketler düzenli temettü dağıtan şirketlerden. Fenerbahçe, GS Sportif gibi geliri yüksek, gideri düşük spor şirketleri listede dikkat çekiyor.
Sektörel olarak bakıldığında ise çimento açık ara önde. Sabancı Grubu’nun Çimsa ve Akçansa’sının yanında Bursa Çimento, Göltaş, Konya Çimento ve Nuh Çimento listede yer alıyor. Listede yer almasa bile Oyak Çimento şirketlerinin de düzenli temettü dağıtma politikası bulunuyor. Yine son yıllardaki yüksek performanslarıyla finans şirketleri de listede dikkat çekiyor.
Temettü verimliliği
Bir şirketin düzenli temettü vermesinin yanı sıra İMKB yatırımcıları açısından dikkat edilen bir konu da, yüksek temettü verimlilik oranı olarak ortaya çıkıyor. Bunun için ise İMKB ortalaması önemli. Son verilere göre İMKB ortalaması yüzde 2.4 seviyesinde. Öte yandan bu oranın hayli üzerinde temettü verimliliğine sahip şirketler de mevcut.
Haberimizin tablosunda son altı yılda (2004-2009) temettü verimi en yüksek şirketleri görebilirsiniz. Genel olarak tabloda ilk üçteki şirket isimleri farklılık gösterse bile bazı şirketlerin temettü verimi en yüksek 20 şirket arasında sıklıkla yer aldığını görebiliyoruz.
Bu şirketlerin başında altı yılda da yer alan Ford Otosan geliyor.
Türk Traktör son altı yılın 5’inde en yüksek temettü veren şirketler listesinde yer alıyor. Bu iki şirketi Bolu Çimento, Adana Çimento B, Mardin Çimento, Ünye Çimento, Akmerkez GYO, Adan Çimento A-C, İzocam, Tüpraş Usaş, GS Sportif ve Alkim Kimya izliyor.
Rakamsal olarak bakıldığında ise İş Bankası, Akbank gibi yüksek kâr açıklayan bankalar ile Türk Telekom, Turkcell, Tüpraş, Ford Otosan, Migros gibi şirketlerin yüksek nakit temettü rakamları dikkat çekiyor. Yüksek temettü rakamlarının ağırlıklı olarak İMKB-30 şirketleri arasında olduğu görülüyor.
Beğenilen şirketler
Tüpraş, Türk Telekom, Oyak Grubu Çimento (Özellikle Mardin, Adana) şirketlerinin istikrarlı bir şekilde kârlarının önemli bir kısmını temettü olarak dağıttığını ifade eden Nergis Kasabalı, bu şirketlerin temettü verimliliğinin gelecek yıllarda da yatırımcıları memnun edecek düzeyde olmasını bekliyor.
Emre Sezan, İş Yatırım’ın tanminlerine göre bu yıl da önceki yıllara benzer bir şekilde, Mardin (yüzde 9.5), Türk Telekom (yüzde 9.23), Ünye Çimento (yüzde9), Tüpraş (yüzde 9), Ford Otosan (yüzde 8.3) , Tofaş (yüzde 6.2) , Bolu Çimento (yüzde 5.39), Arçelik (yüzde 6.28) ve Anadolu Hayat (yüzde 5.12) şirketlerinin öne çıkacağını söylüyor.
İMKB’nin tahmini ortalama temettü verim oranının yüzde 2.4 olduğunu anlatan Emre Sezan, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 2.9 olduğunu kaydediyor. Sezan, en yüksek temettü verimine sahip ülkelerin Polonya (yüzde 4.17), Çek Cumhuriyeti (yüzde 4.88), Macaristan (yüzde 3.67) ve Brezilya (yüzde 2.84) olduğunu sözlerine ekliyor.
Ali Rıza İncekara, temettü performansı konusunda bu yıl özellikle Türk Telekom, Tüpraş ve Vestel Beyaz Eşya’nın öne çıkmasını bekliyor. İMKB’deki şirketlerin ortalama temettü veriminin yüzde 2’ler seviyesinde olduğunu kaydeden İncekara, gelişmekte olan ülkelerde de oranın bu seviyelerde olduğunu söylüyor. Yüksek büyüme olan Türkiye için bunun doğru olduğunu da belirten İncekara, “Yani büyümeye yatırım yapanların daha az temettü vermesi normal karşılanmalı” diyor.
“Alkim, düzenli olarak temettü dağıtır”
Nihat Erkan/Alkim Kimya Genel Müdürü
“Alkim Kimya, geçmiş yıllardan bu yana her yıl kâr etmiş olup kârını ortakları ile paylaşmış olan nadir şirketlerden biri. Kâr dağıtımı, SPK ve TTK hükümleri doğrultusunda, yasal süreler içerisinde gerçekleştiriliyor. Her pay sahibi, dağıtılan kâr payı oranında kâr hakkına haiz. Dağıtılacak kâr, bilindiği üzere şirketin likidite durumu ve yapacağı yatırımlar göz önünde bulundurulmak suretiyle, her yıl yapılan genel kurul toplantısında belirleniyor. Biz de 2009 yılı kârı ile ilgili kararı genel kurulda belirleyeceğiz.”
“Yüzde 50 temettü dağıtma politikamız var”
Nihat Narin/Turkell Yatırımcı ve Uluslararası Medya İlişkileri Bölüm Başkanı
“Kasım 2004’te Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından hazırlanan genel kâr dağıtım politikamıza göre yüzde 50 nakit kâr payı dağıtıyoruz. Bu oran şirketin nakit akışı gereklilikleri, yönetim kurulu ve genel hissedarlar kurulunun onayları ve Türkiye’de uygulanan mevzuat paralelinde değişiklikler gösterebiliyor.
Bu yıl da temettü kararı yönetim kurulu önerisi ve genel kurul kararı ile alınacak. Düzenli temettü ödeyen şirketlere duyulan ilgi halihazırda yüksek. Alternatif yatırım kanallarının cazibesi azaldıkça temettüye ilginin artacağını düşünüyoruz.”
Temettü, bononun alternatifi olacak”
Nergis Kasabalı / Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı
“İMKB’nin ortalama temettü verimliliği yüzde 3 civarında. Gelişmiş ülkelerle kıyaslarken o ülkelerin faiz oranlarına da bakmak lazım. Faiz oranlarının yüzde 3'ler seviyesinde seyrettiği bir ülkede yüzde 3-4 temettü verimliliği iyi bir seviye olabilir ama bizim gibi faiz oranlarının hala yüzde 8-9 olduğu bir yerde yüzde 3 henüz tatmin edici bir seviye değil.
Ancak faizlerdeki düşüş trendiyle birlikte temettüye olan ilginin artması, kaçınılmaz olacak. Şu anda bazı şirketlerin yıllık temettü getirileri, mevduat veya bono faizi ile rekabet edecek düzeyde hatta daha iyi. Dolayısıyla bu hisseler, bono yatırımcıları için artık önemli bir alternatif.”
BORSANIN TEMEL PERFORMANSI İMKB’nin temettü performansı, borsanın ilk yıllarında yüksekti. 1988 yılında yüzde 10.5’lik ortalama temettü getirisiyle İMKB rekoru kırıldı. Bu da hisse senedini iyi bir yatırım aracı haline getirdi. 1990'lı yıllarda kamu açıklarının büyümesi sonucunda, iç borçlanma ihtiyacının yükselmesiyle reel olarak faizlerde de yükseliş yaşandı. Risksiz yüksek getiri, hisse senedini geri plana itti. Yüksek enflasyonist ortam, şirketlerin sermayesini eritince, şirketler yüksek oranda özellikle bedelli sermaye artırımına gitmek zorunda kaldı. Bu da verilen temettülerin geri alınmasına neden oldu. 1994 krizinin de etkisiyle temettü performansının iyice gerilediği gözlendi.
Ardından 1998 Rusya krizi, 2001 Şubat krizi derken, ekonomiye paralel olarak şirketler de büyük zararlar açıkladı. Hatta bazı şirketler iflasını açıkladı. Bu dönemde temettü performansı yüzde 1’in de altına geriledi.
Son yıllarda ise global sermaye akışının hızlanması ve global ekonomilerdeki büyüme, SPK’nin yüzde 20 temettü dağıtma zorunluluğu gibi uygulamaları ve reel faizlerde gerileme, şirketlerin performanslarına olumlu yansımaya ve temettü verimi yükselmeye başladı. Temettü verimi oranı yüzde 1’in altından 2008 sonunda piyasa değerlerinin de düşmesiyle yüzde 5’e yükseldi. Bugün gelinen noktada ise piyasa değerlerindeki yükseliş ile birlikte oran yüzde 2.4 oldu. Düşük faz temettü verimi yüksek şirketler açısından önemli bir avantaj. Ancak SPK’nın en az yüzde 20 temettü zorunluluğunu ortadan kaldıran düzenlemesinin temettü rakamına ve verimine etkisini yaşayarak göreceğiz.
Son 6 yılın tamamında düzenli temettü dağıtan 29 hisse var
Akbank, Akçansa, Aksigorta, Alkim Kimya, Anadolu Efes, Borusan Yat. Paz. , BSH Ev Aletleri, Bursa Çimento, Çimsa, Ege Gübre, Enka İnşaat, Fenerbahçe Sportif, Ford Otosan, Gs Sportif, Göltaş, İş Bankası, İş Bankası B, İş Bankası C, İzocam, Kartonsan, Konya Çimento, Nuh Çimentoü, Pınar Süt, Sabancı Holding, Turkcell, Tüpraş, Türk Traktör, Ülker Bisküvi, Yazıcı Holding
Son 6 yılın temettü şampiyonu şirketleri (Bin TL)
Şirket Nakit Net Temettü Temettü verimi (%)
Deniz Yat. Ort. 14.985 64,5
Migros Ticaret** 2.118.557 60,4
Taç Yat. Ort. 1.080 15,9
Ford Otosan* 396.528 12,5
Bolu Çimento** 27.756 12,1
Ünye Çimento 45.695 10,9
Adana Çimento B** 24.407 9,9
Ayen Enerji 30.788 9,7
Ege Endüstri 2.678 9,3
Bagfaş** 25.680 9,2
Akmerkez GYO** 40.826 9,0
Doğan Holding 208.250 8,3
Adana Çimento A** 36.610 8,1
Türk Telekom 1.266.634 7,9
Adana Çimento C** 6.780 7,9
F-M İzmit Piston** 11.435 7,9
Çelebi Hava Servisi 32.416 7,8
Anadolu Sigorta 42.500 7,4
Çemtaş 5.919 6,9
Mardin Çimento** 48.186 6,7
Ak Yat. Ort. 5.400 42,9
Taç Yat. Ort. 1.388 38,5
Türk Traktör* 70.364 32,0
Çimsa* 127.452 30,8
Adana Çimento B** 36.871 30,1
Ünye Çimento 70.299 30,0
Atlantis Yat. Ort. 600 29,4
Bumerang Yat. Ort. 651 29,3
Deniz Yat. Ort. 4.041 28,7
Ford Otosan* 438.638 28,7
Doğan Burda 6.375 28,6
Adana Çimento A** 55.305 25,5
Mardin Çimento** 72.573 25,2
Bolu Çimento** 34.393 25,0
Akçansa* 106.230 23,3
İzocam* 48.450 22,6
Adana Çimento C** 10.242 22,4
Tüpraş* 890.804 22,0
Eczacıbaşı Yat. Ort. 1.400 21,7
Pınar Süt* 26.364 21,6
Usaş** 71.967 89,9
Kartonsan* 77.889 41,3
Ak Yat. Ort. 7.500 25,4
Bolu Çimento** 49.819 17,0
Aygaz 192.879 14,7
Mardin Çimento** 69.163 14,0
Türk Traktör* 90.950 12,7
Ünye Çimento 77.473 12,2
T. Kalkınma Bankası 103.998 12,1
TS Sportif 22.773 12,0
Batısöke Çimento** 19.688 11,9
Akmerkez GYO** 63.121 11,9
Adana Çimento B** 30.756 11,0
Adana Çimento A** 46.133 10,0
Ford Otosan* 401.792 9,5
Yünsa 4.587 9,4
İzocam* 38.246 9,4
Adana Çimento C** 8.543 9,2
Akçansa* 109.125 8,0
Borusan Mann.** 22.652 7,8
Pera GYO 6.489 25,67
Egeli Yat. Ort. 2.083 19,29
TS Sportif 18.294 17,26
Akmerkez GYO** 71.610 13,94
Hedef Yat. Ort. 465 13,67
Usaş** 21.040 13,32
Türk Traktör* 85.478 13,28
İnfotrend Yat. Ort. 500 12,20
GS Sportif* 17.574 12,08
Ford Otosan* 450.903 11,27
EVG Yat. Ort. 250 10,75
Mardin Çimento** 48.108 9,01
Oysa Çimento 27.614 9,00
Factotürk Factoring 5.396 8,92
Pınar Et-Un** 9.750 8,33
Yünsa 5.249 8,33
Bolu Çimento** 28.995 8,00
Adana Çimento B** 20.447 7,78
Eczacıbaşı Yat. Ort. 1.046 7,55
Alkim Kimya* 8.652 7,51
Bossa** 19.987 14,24
Ford Otosan* 437.585 10,57
GS Sportif* 24.864 10,44
Söktaş** 4.800 9,95
Türk Traktör* 42.300 9,28
Erdemir** 385.419 8,83
FB Sportif* 40.815 7,85
Tüpraş* 478.827 7,71
Borusan Mann.** 22.964 7,11
Çemtaş 8.614 6,67
Döktaş 9.504 6,64
Usaş** 15.424 6,35
Alkim Kimya* 9.277 6,20
Otokar** 13.091 6,20
Demisaş 2.800 6,17
Pınar Et-Un** 5.850 5,87
Arçelik 219.007 5,83
Anadolu Isuzu 18.378 5,80
Trakya Cam 67.351 5,64
Egeli Yat. Ort. 626 5,56
GS Sportif* 41.544 29,16
Taç Yat. Ort. 1.995 25,64
Türk Traktör* 47.969 14,90
Söktaş** 4.800 11,63
Doğuş Otomotiv** 53.000 11,15
Tüpraş* 320.537 9,34
Atlantis Yat. Ort. 300 7,43
Akın Tekstil 5.040 6,94
Alkim Kimya* 7.205 6,94
İzocam* 4.200 6,17
Trakya Cam 50.595 6,04
Çimentaş 11.676 5,22
Fortis 41.555 4,50
Göltaş* 5.400 4,46
Karsu Tekstil 1.755 4,42
Çimsa* 22.927 4,04
FB Sportif* 10.086 3,88
Batıçim** 6.720 3,70
Banvit 4.991 3,61
Ford Otosan* 111.319 3,56
* Bu şirketler son altı yılın tamamında nakit temettü dağıttı.
** Bu şirketlerin son altı yılın beşinde nakit temettü dağıttı.
(Ekonomist)