Ekonomi Temkinli ama iştahlı festival fırtınası!

Temkinli ama iştahlı festival fırtınası!

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salgından çok olumsuz etkilenen festival sektörü hızlı bir geri dönüşe hazırlanıyor. Normalleşmeyle birlikte festivallerin, temkinli ve iştahlı dönüşü başlıyor.

Temkinli ama iştahlı festival fırtınası

 

AYLİN RANA AYDİN - Türkiye’de festival rüzgârı hızlı esmeye başladı. Kovid-19 salgınında normalleşme dönemi sürerken, festival takvimi bir bir açıklanıyor. Salgın sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri de festival sektörüydü.

Haberin Devamı

Dream Sales Machine Başkanı Alper Sesli, sektörde temkinli fakat iştahlı bir dönüş trafiğinin başladığını açıkladı. Sesli, “2021 Aralık’ta yılbaşı öncesi üç yeni proje, sekiz yeni etkinliği ve mevcut projelerimiz ile 2022 takvimini açıklayıp sektörün sağlıklı bir şekilde normalleşme sürecinin oluşmasına katkı sağlamayı çok istiyoruz” dedi.

2020’de sektörün pek çok projesinin hayata geçmediğini aktaran Sesli, “Dünyanın en büyüklerinden Glastonbury Müzik Festivali 50. yaşında gerçekleşemedi. Burning Man gibi 10 bine yakın festival iptal oldu. Türkiye’de marka değeri olan 100’ün üzerinde festival iptal edildi” dedi.

Açık havaya rağbet

Temkinli olarak geri dönen festivallerin öncelikli tek adresinin ‘açık hava’ olduğunu belirten Sesli, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Aşılanma ve beklenen bağışıklık gerçekleşirse 2021 son çeyrek kontrollü kapalı mekân işleri geri döner. 2022 kışında ivme yakalar ve 2022 ilkbahar ile stabil hale gelir. 2022 sonbaharı ciddi geri dönüş gerçekleşir.”

Katılımcı yarıya iniyor

Önlemler için Sağlık Bakanlığı’nın rehberini dikkate aldıklarını ifade eden Sesli, şunları söyledi:

“İstanbul Kahve Festivali için daha büyük alana geçmeye çalışıyoruz. Ankara’daki alanımız büyümeye elverişli. Katılımcı sayılarını yüzde 55 azaltıyoruz.”

Etkinlik sektörünün 66’ya yakın yan sektörü harekete geçirdiğini belirten Sesli, “Yatırımcı raporlarına göre 2 yılda sektör çalışanlarının yüzde 52’si işlerini kaybetti” dedi.

Temkinli ama iştahlı festival fırtınası

2300 km yol yapacaklar

Motor sporları dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşan TransAnatolia Rally Raid’de yarış 13 - 21 Ağustos arası Eskişehir’den Kars’a kadar yapılacak. Sporcular, 2300 km yol yapacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, hem Türkiye, hem yurtdışından büyük talep olduğunu belirtti.

Yüz yüze azalır dijital artar

Outdoor Yaşam ve Aktivite Festivali OutdoorFest, 3 - 5 Eylül’de Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda gerçekleştirilecek. Outdoor Türkiye Kurucusu İlker Tulunay, “Festivalin katılımcı sayısını 3 gün için 15 bin kişi ile sınırlandırdık. Yeni dönemde yüz yüze etkinliklerde azalma olsa da, dijital etkinlikler artacak” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE YAZ VE SONBAHAR FESTİVAL TAKVİMİ

Temkinli ama iştahlı festival fırtınası