Ekonomi ‘Tezgahlar hamsi doldu fiyat 3 liraya inecek’

‘Tezgahlar hamsi doldu fiyat 3 liraya inecek’

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tezgâhlarda balık bolluğu yaşanıyor. Palamut sezonu bereketli geçen Karadeniz’de, deniz suyunun soğumasıyla birlikte balıkçıların ağlarına bol miktarda hamsi takılmaya başladı. Geçen hafta tezgahlarda, 7.5 ile 15 lira arasında satılan hamsinin fiyatı, bolluk nedeniyle 5 liraya kadar düştü.

‘Tezgahlar hamsi doldu fiyat 3 liraya inecek’

Kardeniz’de, 1 Eylül itibariyle başlayan denizlerde av sezonu sürüyor. Son 10 yılın en bereketli palamut sezonunu geçiren bölgede, havaların soğumasıyla birlikte, hamsi bollaştı. Balık avı bereketli geçince hamsinin fiyatı 5 liraya kadar indi. Balıkçılar, ilerleyen günlerde hamsi bolluğunun devam edeceğini, fiyatların da 3 liraya kadar düşebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Balıkçı Hami Çolak, “Herkes beklesin, sabırlı olsun, hamsi fiyatları düşecek. Biz bu gün 5 liraya satıyoruz, inşallah 3 lirayı da görecek” dedi.

Karaya vuracak!

Balıkçı Yakup Bektaşoğlu da, “Şu anda hamsimiz çok güzel geliyor. Fiyatta düşüş var. 10 lira, 12.5 lira arasında, ince hamsiler 7.5 liraya satılıyor. Deniz soğuyor; deniz soğuyunca hamsi daha da bol olur, karaya bile vurabilir” diye konuştu.