Ekonomi TFI TAB Gıda’dan Çin’e 1500 yeni restoran

TFI TAB Gıda’dan Çin’e 1500 yeni restoran

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Hızlı servis restoran işletmecisi TFI TAB Gıda Yatırımları (TFI), 2012 yılında Burger King ile başladığı Çin operasyonlarına Popeyes markasını da ekledi. Burger King ile kısa sürede ülkede 1000’in üzerinde restoran sayısına ulaşan TFI, 10 yıla kadar sistemine 1500 yeni Popeyes restoranı eklemeyi hedefliyor.

TFI TAB Gıda’dan Çin’e 1500 yeni restoran

Restaurant Brands International’ın (RBI) küresel olarak en büyük franchise’ı olan TFI, Çin’de 2012 yılında başladığı operasyonlarına Popeyes markasını da ekledi. Daha önce Burger King operasyonları ile ülkedeki faaliyetlerine başlayan TFI, kısa sürede yakaladığı başarıyı, Popeyes markasıyla daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Çin’de 1.000’in üzerinde Burger King restoranının operasyonlarını yöneten TFI, 10 yılda sistemine 1.500 yeni Popeyes restoranı eklemeyi hedefliyor. Popeyes Çin operasyonları, RBI’nın Çin’deki resmi süreçleri tamamlamasının ardından başlayacak.

Haberin Devamı

Çıtayı yükseltecek

TAB Gıda ile Türkiye’de 1995’te başladıkları operasyonlarıyla Türk tüketicisinin beklentilerini çok iyi anladıklarını vurgulayan Kurdoğlu şöyle devam etti:

“Bugün, aynı şekilde Çin’de edindiğimiz tecrübeyle oradaki tüketicilerin de beklentilerini çok iyi biliyoruz. Burger King ile edindiğimiz deneyim, Popeyes’ı da Çin’deki portföyümüze eklememizle TFI’yı bambaşka bir konuma taşıyacak. Popeyes ürünlerinin Çin pazarında büyük bir ilgiyle karşılaşacağını biliyoruz. Ürünün kalitesine TFI’nın operasyon ve pazarlama alanlarındaki mükemmelliği de eklendiğinde, Burger King’le Çin’de kısa sürede yakaladığımız başarı çıtasını, Popeyes ile birlikte çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

TFI TAB Gıda’dan Çin’e 1500 yeni restoran

‘Cesur adım attık’

Popeyes’ın Çin’de büyük ilgi görmesini beklediklerini söyleyen TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu şunları söyledi:

“Bir Türk işletmecisi olarak 2012 yılında Çin’e yatırım kararı almak bizim için atılmış cesur bir adımdı. 2019 yılına geldiğimizde bu kararın şirketimizin büyümesine ne kadar büyük etkisi olduğunu görüyor ve restoran operasyonlarında Çin’de gösterdiğimiz bu başarının global bir şirket olarak bizi getirdiği noktadan ülkemiz adına da gurur duyuyoruz.”