Ekonomi THY Los Angeles’a uçtu Kobe davulla karşıladı

THY Los Angeles’a uçtu Kobe davulla karşıladı

05.03.2011 - 00:40 | Son Güncellenme:

THY İstanbul ve Los Angeles arasında direkt seferlere başladı. THY’nin reklam yüzü NBA yıldızı Kobe Bryant, kutlama gecesinde davul çaldı

THY Los Angeles’a uçtu Kobe davulla karşıladı

Türk Hava Yolları (THY), en uzun uçuş hattı olan İstanbul - Los Angeles seferlerine başladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Los Angeles hattına yoğun talep olduğunu söyleyerek “Buraya her gün uçmayı planlıyoruz” dedi.
Paramount Stüdyoları’nda gerçekleştirilen gala yemeğine katılan THY’nin reklam yüzü NBA yıldızı Kobe Bryant ise yaptığı davul şovuyla alkış aldı. New York, Chicago ve Washington’dan sonra batı yakasının en önemli şehirlerinden Los Angeles da direkt seferlerle İstanbul’a bağlandı. 13 saat 45 dakika süren ve Boeing 777-300 ER uçaklarıyla non-stop yani duraksız yapılan ilk seferde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 163 yolcusu ile havalanan “Ege” uçağı, Los Angeles’a indi.
Hamdi Topçu, “THY’nin 132. uçuş noktası Los Angeles oldu. Son bir yılda kapasitemizi yüzde 144 artırdık. Sırada ABD’de yeni hatlar var” dedi. THY önümüzdeki yıldan itibaren ABD’de Miami, Houston, Boston gibi noktaları uçuş ağına bağlamayı planlıyor. THY’nin dünyanın 80 ülkesinde televizyonlarda dönmeye başlayan reklamlarında ‘uçan aşçı’yı oynayan Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de Los Angeles Lakers takımında forma giyen Kobe Bryant, düzenlenen gala yemeğine katıldı.

‘İstanbul’a gelmek istiyorum’
THY’nin kalitesine hayran kaldığını söyleyen Bryant, “En kısa zamanda THY ile uçarak İstanbul’a gelmek istiyorum” dedi. Bryant, “Reklamlarda parmağımı kesiyordum. Ama gördüğünüz gibi herhangi bir yaralanma yok” diyerek gazetecilere parmaklarını gösterdi. Daha sonra Kenan Doğulu ile sahneye çıkan Bryant, davul çalarak hünerini gösterdi. Kobe’nin davul şovu davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.