Ekonomi Ticari Kart Nedir? Bireysel Kredi Kartları İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ticari Kart Nedir? Bireysel Kredi Kartları İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

13.06.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

Bireyler bankalar aracılığıyla birçok karta sahip olabiliyor. Kart tiplerinden biri olan ticari kartlar, kişiler tarafından merak edilebiliyor. Bireysel ve ticari olan kartların arasında hangi farkların olduğu bireyler tarafından detaylı olarak araştırılıyor. Ticari kartları merak eden bireyler, özelliklerini araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Ticari kart nedir? Bireysel kredi kartları ile arasındaki farklar nelerdir? Ticari kart hakkında sizler için bilgiler derledik.

Ticari Kart Nedir Bireysel Kredi Kartları İle Arasındaki Farklar Nelerdir

Ticari kartlar şahıs, Limited ve Anonim şirketler tarafından kullanılabilen kart türleridir. Bireylerin ticari kart alabilmesi için, bankalarda şirketlere ait bir hesap bulunması gerekir.

Ticari Kart Nedir?

Günümüzde kredi kartları yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Bireyler farklı banka kartlarıyla karşılaşınca, kart hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Kartların kendilerine göre farklı özellikler bulunuyor. Kredi kartları başlığı altında değerlendirilen kartlardan biri de, ticari kartlardır. Ticari kartlar, her bireyin araştırdığı kartlardan biridir.

Ticari kartlar, şirket sahiplerinin kullanmış olduğu özel kartlardır. Ticari kart alabilmenin çok farklı şartları bulunuyor. Hangi bankadan ticari kartı alınacaksa, şirket sahiplerinin o bankada hesabı olması gerekiyor. Şirket hesabı bulunmuyorsa, ticari kart almak mümkün değildir. Normal kredi kartları mantığıyla çalışan kartlardır.

Bireysel Kredi Kartları İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bireysel ile ticari kartlar arasında farklar kişilerce merak edilen bir bilgidir. İki kart ele alındığında aralarında çok büyük farkların olduğu görülebiliyor. Özellikle ödeme yapılırken, asgari ödeme tutarları iki kart arasında farklıdır. Bireysel kartlarda %40 oranında asgari tutar ödemesi yapılırken, ticari kartlarda bu oran 'dur. Devlet tarafından taksit sınırlandırılması getirilen birçok farklı ürün bulunuyor. Bireysel kartlar ile belirlenen taksit sayısından fazla taksit yapmak çok mümkün değildir. Ticari kartlara sahip olanlar, alacağı herhangi bir üründe daha fazla taksit seçeneği yaptırabilir.