Ekonomi Tkdk Nedir, Ne İşe Yarar? Tkdk Nelere Destek Veriyor, Kimler Yararlanabilir?

Tkdk Nedir, Ne İşe Yarar? Tkdk Nelere Destek Veriyor, Kimler Yararlanabilir?

04.04.2021 - 04:52 | Son Güncellenme:

TKDK, (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) 2007 yılında kuruldu. TDK, her yıl, internet sitesinde çiftçilere destek ve kredi başta olmak üzere birçok program ve proje yayımlar. Hem tüzel hem de gerçek kişiler yayımlanan program ve projelere başvurabilir. Başvuru süresi 2 aydır ve internet üzerinden yapılır. TKDK nedir, ne işe yarar? TKDK nelere destek veriyor, kimler yararlanabilir? Merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Tkdk Nedir, Ne İşe Yarar Tkdk Nelere Destek Veriyor, Kimler Yararlanabilir


TKDK'ın kurulma amacı, çiftçilere destek vermek ve tarımsal alanda yeni projeler geliştirmektir.

TKDK Nedir?

TKDK, 4 Mayıs 2007 yılında kurulmuş olan bir kamu kurumudur. Özel bütçeli Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu, her yıl farklı projeler geliştirir. Bu projelerin temel amacı tarımsal alanda faaliyet gösteren firmalara mali destek sağlamak ve hibe vermektir.

TKDK Ne İşe Yarar?

TKDK tarım ve hayvancılık alanında yeni projeler geliştirir. Bu sektörlerde yeni projeleri olan kişilerin ve firmaların başvurularını değerlendirmeye alır. Başvuruları kabul edilen üretici ve yararlanıcıların yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerini denetler.

TKDK'nın verdiği hibelerden faydalanmak için hibe şartlarının tamamına uyulmalıdır. Hibe şartları sektörden sektöre göre farklılık gösterir.

TKDK Nelere Destek Veriyor?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, öncelikli olarak kırmızı et, yumurta ve süt üreten firmalara destek veriyor. Bunun dışında kurumun destek ve hibe verdiği sektörler arasında kırsal turizm, arıcılık, bitkisel ürünler ve bitkisel üretim de yer alıyor.

TKDK Hibelerinden Kimler Yararlanabilir?

TKDK'ın verdiği hibelerden tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir. Hem ihalelere katılmak hem de TDK'ya proje sunmak isteyenler, Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi ya da Ulusal Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekir. Bu sistemlerden birine kayıt olmayanların başvuruları geçersiz sayılır.