Ekonomi TL’ye dönüşe aracı çözüm

TL’ye dönüşe aracı çözüm

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Arabulucular Derneği Başkanı Mehmet Akuğur, döviz cinsinden TL’ye dönüşlerde anlaşmazlık çıkması durumunda arabuluculuğun önemine işaret ederek, “Karşı tarafla telefonla veya yazılı temasa geçiyoruz. Onlara bir toplantı tarihi bildiriyoruz. Onlarla ilgili bu uyuşmazlığın birebir görüşmelerini yapıyoruz. Sonra bir toplu görüşme ile müzakere masasında arabuluculuk yöntemleriyle bu konuyu çözümlüyoruz” dedi.

TL’ye dönüşe aracı çözüm

Akuğur, dövizle kiralamanın son bulması nedeniyle mevcut sözleşmelerin TL’ye çevrilmesi gereken 30 günlük sürenin sonra erdiğini söyledi. Gayrimenkul satış ve gayrimenkul kira sözleşmelerinin yurt içinde yerleşik kişiler açısından TL’ye döndürüleceğini aktaran Akuğur, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İş sözleşmeleri bazı istisnaları bünyesinde barındırıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancılar ya da yabancı sermayeli şirketlerin Türkiye’deki sözleşmeleri istisna olmak üzere geniş kapsamlı hizmet akitlerinde de döviz endeksli olanlar TL’ye dönecek. Bizler Türkiye’de kurulan ilk uyuşmazlık çözüm merkezi olarak toplum barışına da katkı sağlamak adına bu dönüşümde ara buluculuk müessesinin kullanılmasını düşünüyoruz. Faydaları oldukça fazla.”