Ekonomi Togg geri sayımı

Togg geri sayımı

19.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Togg'un Gemlik fabrikasında boya tesisinin yüzde 96’sı, montaj tesisinin yüzde 89’u ve gövde tesisinin yüzde 92’si tamamlandı. Araç 2023’ün ilk çeyreği satışa çıkacak.

Togg geri sayımı

Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg'un Gemlik tesislerinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Gemlik fabrikasında bu ay boya, montaj ve gövde tesisinin çok büyük bir kısmı tamamlandı.

Haberin Devamı

Yüzde 100 elektrikli yerli otomobil Togg’un asfalta çıkması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu doğrultuda Gemlik tesislerinde çalışmalar planlara göre devam ediyor. Togg’dan yapılan bilgilendirmeye göre Gemlik fabrikasında boya tesisinin yüzde 96’sı, montaj tesisinin yüzde 89’u, gövde tesisinin yüzde 92’si tamamlandı.

Seri üretim başlangıcının ardından otomobilin yasal mevzuata uygunluğunun tespiti için homologasyon testlerine başlanacak. Testlerin artından Togg’un 2023’ün ilk çeyreğinde satışa çıkması planlanıyor.

Adım adım seri üretime

- Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen Gemlik Tesisi’nde üretim birimlerine ilişkin çalışmalar Mayıs 2022’de tamamlanacak.

- Gövde tesisinde 185 robot parçasız provalara başladı.

Haberin Devamı

- Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

- Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak. Ardından C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.