Ekonomi Togg kış testleri Arjantin’de yapıldı

Togg kış testleri Arjantin’de yapıldı

16.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk otomobili 2023’ün ilk çeyreğinde banttan indirmeyi planlayan Togg, zorlu kış şartlarının devam ettiği Arjantin’da gerçekleştirdiği kış testinin başarıyla tamamladığını bildirdi. Test aracını Arjantin’e, Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo taşıdı. Aracın taşınması operasyonu kısa bir filmle duyuruldu.

Togg kış testleri Arjantin’de yapıldı

Dünyanın farklı noktalarındaki akredite test merkezlerinde rüzgar, konfor, iklim, yol tutuş, dayanıklılık ve çarpışma testleri devam eden Togg, mart ayında kuzey yarı kürede gerçekleştirdiği kış testlerini, 25 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Arjantin’in güneyindeki Tierra del Fuego’daki akredite test merkezinde sürdürdü.

Haberin Devamı

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, CES 2022’nin ardından Arjantin kış testleri için de Türk Hava Yolları ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yola çıktığımız ilk günden itibaren iş ortaklarımızı öncelikle ülkemizden ve dünyanın en iyilerinden seçme prensibiyle hareket ediyoruz. Ocak 2022’de ABD’nin Las Vegas kentindeki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) sergilediğimiz ‘geçiş konsepti akıllı cihaz’ımızın ardından, Togg akıllı cihazımızı da kış testlerimizin devamı için, Güney Kutbu’na en yakın noktaya, Arjantin’in Ushuaia kentindeki akredite test merkezine Turkish Cargo iş birliğiyle taşıdık. Dünyanın önde gelen farklı akredite test merkezlerinde de testlerimiz sürüyor. Karda, kışta, çamurda, gerekirse dünyanın öbür ucunda sözümüzün arkasındayız. Söz verdiğimiz tarihte yollarda olmak için hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”

Haberin Devamı

Togg kış testleri Arjantin’de yapıldı

Teknoloji ihracatı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat da, iş birliğine ilişkin olarak şöyle konuştu:

“Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması noktasında en iddialı projesi olan Togg akıllı cihazının uluslararası testlerde gösterdiği başarılı performansını kutluyoruz. Togg’un küreselleşme yolculuğuna lojistik çözüm ortağı olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Milli bayrak taşıyıcısı olmanın verdiği sorumlulukla ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olmanın gücüyle; Togg’u, ülkemizin teknoloji ihracatını, dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Turkish Cargo, hassasiyet gerektiren taşımalarda özel ekipman kullanıyor.