EkonomiTorku bulgurun da üretimine başladı

Torku bulgurun da üretimine başladı

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya Şeker’in gıda markası Torku, Bisküvi Kek ve Gofret Üretim Tesisleri ile Un Fabrikası’ndan şimde de Bulgur Fabrikası yatırımını da tamamladı. Karapınar ilçesindeki 120 bin metrekarelik alana kurulan tesis günlük 120 ton buğday işleyecek. Son teknolojiyle donatılan tesisin buğday stoklama kapasitesi ise 36 bin ton.

Torku bulgurun da üretimine başladı

Torku, bulguru, tam otomasyon ve teknoloji sistemi ile doğal taşta öğüttü, modern ve geleneksel lezzeti birleştirdi ve üst düzeyde hijyen ve sanitasyonun sağladığı modern bir üretim tesisinde tat, aroma ve pişme kalitesi ile tüketici nezdinde fark yaratacak bir bulguru üretti. ‘Tarımın Ana Yurdundan Dünyaya’ sloganı ile Torku Çatalhöyük Bulgur, tüketiciyle yakında buluşacak.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in 2017 yılının üçüncü ayı dolmadan iki yeni üretim tesisini daha başta Konya çiftçisi olmak üzere ülke ekonomisine kazandırdıklarını belirterek, ”Konya Şeker’in sloganı Türkiye’nin üreten gücü. Bizim tarafımız belli, biz üretimden yanayız ve üretenin yanındayız. Biz yapacağımız yatırımlarla üretimimizi çeşitlendireceğiz ve üretim hacmimizi arttıracağız ki tarladaki üretim de çeşitlenecek ve artacak” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler