Ekonomi Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

06.01.2011 - 02:22 | Son Güncellenme:

CES 2011’in ilk sürpriz çıkışı Toshiba’dan geldi. Firma fuara 3D (üç boyutlu) TV ve 3D laptop’ların gözlüksüz kullanılmasını sağlayan yeni teknolojisiyle geldi

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

Teknoloji endüstrisine yön veren firmaların yeni ürün savaşına sahne olacak dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2011 kapılarını açıyor. Fuarın açılmasına saatler kala Las Vegas’ta ilk bomba Japon Toshiba’dan geldi. TV ve bilgisayar pazarının iddialı oyuncusu daha önce sinyallerini verdiği ‘gözlüksüz’ izlenebilen 3D TV’yi (üç boyutlu) tanıttı.
Şu anda yeni nesil pilli gözlüklerle üst seviyede üç boyutlu görüntülerin izlendiği televizyonlara rakip olarak çıkmaya hazırlanan bu ürünün 2011’de raflardaki yerini alması planlanıyor. Sergilenen bu model, 56 inch bir diğer ifadeyle 142 ekran boyutuna çıkarak gözlüksüz olarak yüksek kalitede üç boyutlu TV izlenmesine aracılık ediyor. Fakat bu model ‘gözlüksüz’ teknolojisinin son hali değil, üzerine eklenecek özellikleri bulunuyor.

Artıları, eksileri
Yeni modelin kullanımına gelince... Şu an itibariyle 3D filmleri gözlüksüz olarak izlerken açı-yer değişikliklerinde az da olsa bir kayma yaşanıyor. Bu da netlik tarafını etkiliyor. Bu arada gözlüklü 3D TV izlerken yaşanılan yorgunluk hissi bu üründe de kendisini hissettiriyor.
Tabii ki bu ürün henüz geliştirme aşamasında ama 150 dolarlık yeni nesil 3D gözlüklerin pabucunu dama atıyor olması endüstri açısından önemli bir nokta. Toshiba yetkilileri 40 inch ekranlı modelin de tasarım aşamasında olduğunun bilgisini veriyor. Fiyat açıklanmıyor olsa da şu anki 3D TV fiyat aralığında olması bekleniyor.

iPad’den fazlası çok
Toshiba bu ürünle birlikte yine gözlüksüz olarak kullanılanbilen 3D destekli laptop (3D Qosmio) modelini de tanıttı. Oyun tutkunlarının merakla beklediği bilgisayar oldukça üst seviyede teknik donanıma sahip durumda.
Firma Google’ın arkasında olduğu Android işletim sistemli tablet bilgisayarını da CES 2011’de sergiliyor. “Froyo” adlı cihaz Apple’ın iPad’inin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 10 inch ekranlı dokunmatik cihaz iPad’de olmayan Flash video desteği, mini ve klasik USB ile HDMI girişi, SD kart yuvasıyla birlikte geliyor.
Gözlüksüz 3D TV’ler Nisan 2011’den itibaren satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

Denizler altında el değmeden çekim
Liquid Image firması tarafından dalmayı sevenler için üretilen Wide Angle Scuba Series HD Video Camera Maskesi deniz altını su üstüne HD kalitesiyle çıkarıyor. 136 derece genişliğinde çekim imkanı sağlayan kamera 5 megapiksel kalitede görüntü sağlıyor. Kameranın en büyük özelliği elle tutma ihtiyacının olmaması.

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

Parmak hard diski
The LaCie FastKey markalı USB’ye küçük hard disk de denilebilir. 120 GB hafızası ve 260 MB’a ulaşan hızı ile hard disklerin pabucunu dama atacağa benziyor. Cihazın bir diğer özelliği ise darbelere karşı dayanıklı olması.

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı


Hem tablet hem netbook
Lenovo, fuarda yeni tablet bilgisayarı LePad’i kullanıcılara sundu. LePad istenildiğinde dokunmatik ekranlı tablet, istenildiğinde klavyesi olan netbook olarak kullanılabiliyor. LePad’in işletim sistemi Android 2.2 ile donatılmış Lenovo’ya ait LeOS işletim sisteminde çalışıyor. ideaPad U1’in fiyatı 1.300 dolar, sadece LePad tabletin fiyatı ise 520 dolar.

Haberin Devamı

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı


Eee Pad ile görüntülü sohbet
Fuarda konuşan Asus Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih, “Apple gibi pazara yenilikler sunan firmaları takdir ediyoruz. Ama tüketiciler, daha çok çeşit istiyor” dedi. Asus’un piyasaya sunduğu Eee Pad ismindeki yeni bilgisayarı hem tablet hem netbook özelliği taşıyor. Ekranı çıkabilen bilgisayarın dokunmatik ekranı, çift kameraya sahip. Eee Pad, kamerayla görüntülü sohbet imkânı sunuyor.

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı


Hareket için kamera
ATC firması tarafından üretilen kamera, hareket halinde yapılan çekimler için üretilmiş. HD kalitesinde video çekim imkanı sağlayan, 18 metreye kadar su geçirmez kameranın piyasa fiyatı 299 dolar.


Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

Elle şarj olan radyo
Eton’s American Red Cross şirketinin markası olan Rover, elle çalışan acil durum radyosunu CES’te tanıttı. Darbelere karşı dayanıklı olan acil durum radyosu etrafı aydınlatmak için lambaya da sahip. Ayrıca, usb girişi sayesinde radyo el kuvvetiyle şarj edilebiliyor.

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

iPhone yardımıyla tansiyon ölçüyor
Withings tarafından üretilen tansiyon aleti iPhone ve iPad yardımıyla tansiyon ölçmeyi sağlıyor. İnce kılıf şeklinde olan aletin uygulaması ücretsiz indirilebiliyor. Fiyatı 130 dolar.

Haberin Devamı

Toshiba 3D TV ve laptop’ta ‘gözlükleri’ attı

80’li yılların müzik zevkine dönüş
Bob Marley’in oğlu Rohan Marley, 80’lerde moda olan kasetçalarlı büyük teyplerin bir benzeri, iPhone ve iPod ile çalışan hoparlörlü müzik setini tanıttı.