Ekonomi TSK’nın yükünü ‘Seyit’ taşıyacak

TSK’nın yükünü ‘Seyit’ taşıyacak

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Savunma sanayisine yönelik çalışmalar kapsamında ortaya çıkan kamyon tasarımı için sırtında taşıdığı top mermisiyle akıllara kazınan Seyit Onbaşı’nın adı seçildi.

TSK’nın yükünü ‘Seyit’ taşıyacak

Tasarım, ‘Seyit’ ismiyle tescillendi. Seyit’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her türlü lojistik ihtiyacını karşılayacak şekilde kullanılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Çekya ile işbirliği yaptı

Geçen yıl savunma sanayisine yönelik girişimlerde bulunan Anadolu Isuzu, jeopolitik gereklilikler, Türkiye’nin büyüme vizyonu ile şirketin yetkinlikleri, mühendislik kabiliyetleri ve üretim kapasitesiyle bu alanda yüksek yerlilik oranına sahip özgün araçları Türkiye’de üretmeyi hedefliyor.

Şirket, bu vizyona paralel olarak savunma sanayisine yönelik 8x8’den 20x20’ye kadar özel lojistik kamyonların Türk mühendisler tarafından geliştirilmesi ve üretimi konusunda geçen yılın sonlarında Çekya’da yerleşik Tatra grubu ile iş birliğine gitti.

Yeni ürün grubuna ilişkin şasi altyapısının Tatra’dan tedarik edilmesi, şasi ve araç yapısının şirket bünyesinde tamamlanması ve üretilen araçların ağırlıklı olarak Türkiye pazarına satılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Şirket bu işbirliği sonrasında 8x8, 10x10, 12x12 Tekerlekli Tank Taşıyıcı, Konteyner Taşıyıcı ve Kurtarıcı Araç Projesi ile ilgili teklif dosyasını nisanda Savunma Sanayii Başkanlığı’na sundu.