Ekonomi TT’de yönetim kurulu üye sayısı 9’a düştü

TT’de yönetim kurulu üye sayısı 9’a düştü

26.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un (TT) olağanüstü genel kurulunda, yeni hissedarı şirket ana sözleşmesine eklenirken, yönetim kurulu üye sayısı 12’den 9’a indirildi.

TT’de yönetim kurulu üye sayısı 9’a düştü

Türk Telekomünikasyon A.Ş. yeni hissedarı Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye hisse devir işlemlerinin geçen ay tamamlanmasının ardından ilk genel kurulunu yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Ana hissedarımız Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye hisse devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından hissedarlarımızın bir araya geldiği Olağanüstü Genel Kurul toplantımızda şirket Ana Sözleşmesi’nde yapılacak değişikliklere ait tadil tasarısı onaylandı...

Haberin Devamı

Daha hızlı ve esnek

Şirketimizin en üst seviye yönetim ve temsil makamı olan yönetim kurulunun daha hızlı, esnek ve kusursuz işlemesini sağlamak amacıyla üye sayısının 12’den 9’a düşürülmesine karar verildi. Toplantıda yönetim kurulu üyelerimiz Dr. Ömer Fatih Sayan, Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Selim Dursun, Eyüp Engin, Hakan Aran, Dr. Muammer Cüneyt Sezgin, Yiğit Bulut ve Emre Derman’ın yönetim kuruluna seçimi onaylanarak görev süreleri belirlendi” denildi.

Sağlam duruşa devam

“Olağanüstü Genel Kurul toplantımız, verimli bir çizgide artan performansımızla Türk Telekom’u daha iyi yerlere taşıma kararlılığımızın bir kez daha vurgulanmasına vesile olmuştur” denilen açıklamada, “Türk Telekom, yeni ortaklık yapımız ve yeni hissedarımızla sağlam ve güçlü duruşunu sürdürecektir. Türkiye’nin değeri olarak, sorumluluk ve görev bilinciyle, Türkiye’nin dijital dönüşümünü tamamlayarak milletimiz için sağlam ve kalıcı yararlar sağlayabilmek adına yatırımlaımıza devam edeceğiz” denildi.

Yazarlar