Ekonomi TT ve Nokia’dan endüstri 4.0 testi

TT ve Nokia’dan endüstri 4.0 testi

10.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Nokia ile Türk Telekom Ümraniye Teknopark’ta 5G teknolojisinin düşük gecikme ve yüksek bant genişliğinden yararlanarak Türkiye’deki ilk endüstri 4.0 denemesini gerçekleştirdi, “Akıllı Fabrika”, “Akıllı Şehir” ve “Kamu Güvenliği” testleri yaptı, yeni nesil haberleşme teknolojisinin sunacağı kolaylıkları tanıttı.

TT ve Nokia’dan endüstri 4.0 testi

Türkiye’nin endüstri 4.0 alanındaki ilk 5G denemesinde hataları minimuma düşürmek ve üretimi ve verimliliği maksimuma çıkarma hedeflendi. “Kamu Güvenliği” ve “Akıllı Şehirler” alanlarında da 5G denemesi gerçekleştiren Türk Telekom ve Nokia, 5G teknolojisinin yüksek veri iletme hızının mümkün kıldığı anlık görüntü aktarımını sanal gerçeklik (VR) kamera çözümleri ile birleştirdi.

Haberin Devamı

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, şunları kaydetti:

Gecikmeler azaltıldı

“Bu denemelerde gerçek zamanlı video analitiği ve yapay zeka teknolojileri dışında ultra düşük gecikme kabiliyeti sağlayan Multi-Access Edge Computing (Çoklu Erişimli Uç Kenar Bilişimi) teknolojisinden yararlandık. Sonuç olarak verilerin kullanılacağı uç noktaya yakın bir yerde işlenmesini sağlayarak işlemdeki gecikmeler önemli ölçüde azaltıldı. Nokia ile gerçekleştirdiğimiz bu denemeler ile 5G alanındaki çalışmalarımızı farklı bir alanda göstermiş olduk. Bu çalışma Türkiye’deki Endüstri 4.0 sürecini hızlandıracak çok önemli bir etki oluşturacaktır.”

Türkiye, Orta Avrupa ve Orta Asya Nokia Başkan Yardımcısı Mikko Lavanti de Nokia’nın şimdiden dünya genelinde 30’dan fazla ticari 5G referansı olduğunu belirtti.