Ekonomi TTNET 100 bin aboneyi ‘Tivibu Ev’de ağırlıyor

TTNET 100 bin aboneyi ‘Tivibu Ev’de ağırlıyor

24.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

6 milyonu aşkın abonesi olan TTNET, yeni internet platformu Tivibu Ev’de 16 ayda 100 bin aboneye ulaştı. TTNET Genel Müdürü Yılmaz, Digitürk ve DSmart ile rekabet eden servisin 81 şehirde kullanıma açıldığını belirtti

TTNET 100 bin aboneyi ‘Tivibu Ev’de ağırlıyor


TTNET’in yeni internet platformu Tivibu Ev’in abone sayısı 100 bine ulaştı. Tivibu Ev’le sektörde bir başarı hikâyesi yazdıklarını belirten TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, kullanıcılarını fiber internetin yanı sıra yeni uygulamalarla tanıştıracaklarını söyledi.
TTNET’in 2011 sonunda 6 milyonu aşkın aboneye, 3 milyar TL ciroya ulaştığını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye’nin internet kullanımına baktığımızda, 9 yılda katettiği süreç sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Bugün Türkiye’de toplam internet kullanıcı sayısı 35 milyonu aşmış durumda. İnternet, evlerin, ofislerin ve sokakların vazgeçilmezi haline geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı


‘İnternet kullanımda ikinciyiz’
Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu’nun (BTK) verilerine göre, Türkiye’nin ADSL ile tanıştığı 2003 yılı sonunda 18 bin 604 olan genişbant internet abone sayısının bu yılın ilk çeyrek itibarıyla 897 kat artışla 16.7 milyona ulaştığını ifade eden Yılmaz şöyle devam etti:
“Günümüzde temel ses ve veri iletişiminin yaklaşık yüzde 40’ı internetten yapılıyor. 2023 yılına doğru bu oran yüzde 90’lara çıkacak. Sosyal ağ kullanım oranı yüzde 30’lardan yüzde 85’lere yaklaşacak ve eğlence ihtiyacının yüzde 90’ı internet üzerinden karşılanacak. Ortalama veri kullanımının 2008’den bugüne kadar 4 kat arttığını görüyoruz. Limitli paketlerimizden limitsiz paketlerimize doğru geçişin yine bu zaman aralığında yüzde 100 oranında arttığını gözlemliyoruz. Türkiye’de 35 milyon kişi internet kullanıyor ve kişi başı kullanım 25 GB’ı aşmış durumda. Türkiye internet kullanımında Avrupa’da ikinci sırada; aylık 34 saat kişi başı internet kullanımı mevcut.”

Haberin Devamı

‘Toplam 119 kanalda yayın yapıyor’
TTNET’in Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Tivibu platformumuz, bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Tivibu Web ile başladığımız hizmetimize, Tivibu Ev ve Tivibu Cep’i ekledik. Tivibu Ev ile her geçen gün daha çok TV izleyicisine ulaşıyoruz.”

“Hizmet bölgelerimizi ve yayın yaptığımız illerin sayısını hızlı bir şekilde artırdık” diyen Tahsin Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “16 ay gibi kısa bir dönem içinde 100 bini aşkın Tivibu Ev kullanıcısına ulaştık. Bugün 81 ilimizde Tivibu Ev hizmeti sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tivibu Ev’deki zengin arşivimiz ve 119 kanalımız sayesinde, yerli ve yabancı birçok TV kanalını takip etme, en iyi filmleri ve dizileri izleme imkânı sunuyoruz.”

81 İle fiber çekiliyor
İnternetin sosyal hayattaki yerinin genişlemesine ve kullanım alışkanlıklarının değişmesine paralel olarak, şubatta fiber altyapı üzerinden hızlı internet hizmetini başlattıklarını belirten Tahsin Yılmaz, şöyle devam etti: “81 ilde, erişim altyapısı ve kullandıkları paketleri uygun olan mevcut müşterilerimizi, kotasında ve faturasında herhangi bir değişiklik olmadan otomatik olarak fiber hızında internet kullanımına geçiriyoruz. Türkiye’de fiber internet kullanımının yaygınlaşması, bu teknolojiye bağlı olarak yeni ihtiyaçların doğmasını sağlayacak ve kendine bir ekosistem oluşturacak. Bu sayede yeni pazarlar ortaya çıkacak, farklı iş fırsatları doğacak.”

Haberin Devamı

En çok Tivibu Ev abonesi olan iller
İstanbul: 37.000
Ankara: 17.000
İzmİr: 11.500