Ekonomi TTNET hizmet ve servislerini izmir’de tanıttı

TTNET hizmet ve servislerini izmir’de tanıttı

12.05.2011 - 15:51 | Son Güncellenme:

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, Türkiye’de evde internet bağlantısı olan kişilerin yüzde 77,8’inin, interneti iletişim için kullandığını bildirdi.

TTNET hizmet ve servislerini izmir’de tanıttı

TTNET, tüm iletişim hizmetlerini tek elden karşılama hedefiyle uygulamaya aldığı Tivibu hizmetini, düzenlediği bir toplantıyla İzmir’de tanıttı.

Toplantıda, yeni dönem televizyon yayıncılığının yanı sıra Türkiye ve Ege Bölgesi’ndeki internet kullanım alışkanlıklarına dair bilgiler de kamuoyuyla paylaşıldı.

Koçak, konuşmasında Türkiye’de internet kullanımına ilişkin bilgiler verdi. Türkiye’de evde internet bağlantısı olan kişilerin yüzde 77,8’inin interneti iletişim için kullandığını aktaran Koçak, yapılan araştırmalara göre, internet sahiplerinin yüzde 54,5’inin araştırma, yüzde 38,1’inin e-mail atmak, yüzde 13,6’sının ödev yapmak ve yüzde 4,6’sının e-devlet işlemleri için internet kullandığını söyledi.

Koçak, Ege Bölgesinde ADSL penetrasyon oranın yüzde 34, ortalama kullanımın 13,9 GB ve abone sayısının 819 bin olduğunu kaydetti.

İzmir’in, internetin sınırsız evreninden yararlanan şehirlerden biri olduğunu dile getiren Koçak, "İzmir’deki hanelerin yüzde 41’i ADSL bağlantısına sahip. İzmir’de yaklaşık 455 bin ADSL abonesi bulunuyor ve İzmirli kullanıcılar ayda ortalama 14,5 GB veri transferi yapıyor" dedi.

Koçak, 2006 ile 2010 yılları arasındaki dönemde internet kullanımının yaklaşık 5 kat arttığına dikkati çekti. Yaptığı sunumda, TTNET olarak televizyon izleme alışkanlıklarına yeni bir boyut getirdiklerini ifade eden Koçak, Tivibu hizmeti hakkında bilgi verdi.

Kullanıcılara, Tivibu ile dünya standartlarında televizyon izleme deneyimi yaşatıklarını aktaran Koçak, ilk olarak 2010 yılı Şubat ayında lansmanı yapılan ve 1 yılda büyük bir başarı elde ederek 1 milyon aboneyi aşan Tivibu Web’i sunduklarını, ardından ilk aşamada İstanbul, İzmir, Ankara’da hizmete aldıkları ve kısa bir süre önce toplam 30 şehire yaydıkları IPTV hizmeti Tivibu Ev’i devreye aldıklarını anlattı.

Koçak, Tivibu’nun cep telefonu ve tablet bilgisayar versiyonu olan Tivibu Cep’i de geçtiğimiz gün tüketiciyle buluşturduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yayın hayatına 38 kanalla başlayan Tivibu Cep ile kullanıcılar, televizyon ve bilgisayar ekranlarından sonra televizyon ve sinema keyfini artık cep telefonları üzerinden, hatta tabletlerinin ekranlarından yaşayabilecekler.

Seç-İzle, Kirala-İzle ve Tekrar-İzle özelliklerine de sahip olan Tivibu Cep hizmetimizi ilk etapta iPad ve iPhone’larda sunacağız. Tivibu Cep, 3 ay boyunca tüm TTNET ADSL kullanıcılarına ücretsiz olacak. Bu dönemden sonra TTNET ADSL aboneleri, Tivibu Cep’ten aylık sadece sadece 5 lira ücret karşılığında yararlanabilecek." Tivibu yolculuğunun önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Koçak, TTNET olarak, dünyada "Üçlü Servis" olarak tanımlanan, iletişimin üç ana unsurunu bir arada ve tek faturada birleştirme dönemini başlattıklarını kaydetti.

Koçak, İzmir’de 2500 bin Tivibu ev ve 125 bin Tivibu web kullanıcısı olduğunu aktararak, "Kısa sürede bu sayının artacağını umuyoruz" diye konuştu.

Koçak, daha sonra sistemin nasıl kullanıldığını, uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi.