Ekonomi Turizm planı güncellenecek

Turizm planı güncellenecek

28.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Kovid - 19’un turizme etkisini bertaraf etmek için oluşturulan Ana Kriz Eylem Planı, savaş gibi koşulları içerecek şekilde güncellenecek; Side, golf turizmi amaçlı yeniden düzenlenecek.

Turizm planı güncellenecek

Mithat Yurdakul - Programa göre Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore’nin içinde bulunduğu Uzak Doğu pazarından ziyaretçi sayısını artırmak için tur operatörleriyle birlikte reklam kampanyaları ve tanıtım çalışmaları yürütülecek. Side turizm bölgesinin golf turizmine açılması için, buradaki kamu taşınmazlarının tasarruf haklarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri işlemleri tamamlanacak

Haberin Devamı

Programa göre, beyin göçünün engellenmesi ve geri dönüşlerin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, sektör veya meslek temalı bir araştırma yapılacak. Yurtdışında yaşayan ve potansiyel olarak Türkiye’de çalışma ihtimali bulunan vatandaşlara ilişkin uluslararası nitelikli işgücü ağı oluşturulacak.

Bu doğrultuda, Uluslararası İşgücü Ağı’nın geliştirilmesi ve fizibilite çalışması tamamlanan Tanıtım Ofisi’nin hayata geçirilmesi sağlanacak.

‘Health Turkiye’ çatı markasıyla Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelinin uluslararası alanda tanıtımı yapılacak.