Ekonomi Turizmde 6 projeye 250 milyon $ yatırdı

Turizmde 6 projeye 250 milyon $ yatırdı

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitlik şirketinden biri olan Ant Yapı, yurt içinde de proje geliştirmeye devam ediyor.

Turizmde 6 projeye 250 milyon $ yatırdı

Ant Yapı’nın Bodrum Aspat’ta hayata geçirdiği Anthaven projesinde yer alan ve şirketin Türkiye’deki altıncı turizm yatırımı olan Radisson Collection Hotel, Bodrum’un açılışı önceki gün yapıldı. Yatırım maliyeti 40 milyon dolar olan otel, Radisson Group’un Türkiye’deki ilk premium oteli olma özelliğine sahip bulunuyor. Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan Ant Yapı’nın toplam turizm yatırımı ise 250 milyon dolara ulaştı.

Haberin Devamı

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, şirketin geçen 30 yılda faaliyet gösterdiği ülkelerde toplam 10 milyon metrekarelik projeye imza attığını belirtirken, “Edindiğimiz tecrübeyle birlikte 2010 yılında turizm alanında gerçekleştirdiğimiz ilk yatırımımızdan bu yana turizm sektöründe büyümeye devam ediyoruz” dedi.

İlk etap satıldı

Okay, Rusya, İngiltere, ABD ve Türk Cumhuriyetleri’nde 1 milyar dolar ciro ile işlerine devam ettiklerini belirterek, “Yurtdışı yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Yurtdışında kazandığımızı ülkemize yatırıyoruz” diye konuştu. Şirketin planlanan Türkiye yatırımları arasında İstanbul ve Bodrum’da yer alan arazilerini geliştirmek de yer alıyor.

Yurt içindeki yatırımları hakkında son bilgileri paylaşan Okay, “Radisson Collection’ın da içinde yer aldığı Anthaven projesinin ilk etabının teslimini ve satışlarını tamamladık. Anthaven 300 milyon euro’luk bir projeydi. Otel ile birlikte 100 milyon euro’luk yatırımını bitirdik. Projenin yeni etabını sonbaharda satışa çıkaracağız. İstanbul’da ise Beylerbeyi’nde 80 konutluk 300 milyon liralık bir proje planlıyoruz” diye konuştu. Okay, Anthaven projesinin konut kısmında metrekare fiyatlarının 4-5 bin euro’ya ulaştığını kaydetti.

Haberin Devamı

Rusya, İngiltere ve ABD’de devam

Rusya’da taahhüt alanında Avrupa’nın en yüksek binası, Olimpiyat köyü, havaalanları gibi pek çok projeye imza atan Ant Yapı, şu anda Rusya’da 46 projeye devam ediyor. Şirket ilk kez ülkede geliştirici de oldu. Rusya’da yap-sat işi yapmaya da başladıklarını anlatan Mehmet Okay, “Moskova’da ortaklarımızla birlikte 300 konut ve otelden oluşan bir proje geliştiriyoruz. Bu proje içindeki Sofitel’in SO markalı oteli, yurtdışındaki ilk otel yatırımımız olacak” dedi. Okay, İngiltere’de ise 6’ncı projelerine geçen yıl başladıklarını, ABD’de ise New York ve Miami’de şu anda 5 proje inşa ettiklerini ifade etti.