Ekonomi Turizmde ‘gençlik’ hareketi başlıyor

Turizmde ‘gençlik’ hareketi başlıyor

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016’yı yüzde 20 büyümeyle kapatan Prontotour, yeni yılda gençlere yönelik markalarla büyümesini sürdürecek. Şirket, 2017 yılını yeni destinasyon ve farklı paketlerle karşılıyor

Turizmde ‘gençlik’ hareketi başlıyor

Yurtdışı turlarda önemli tur operatörlerinden olan Prontotour, 2016 yılını yüzde 20 büyümeyle kapattığını açıkladı. Gemi ve nehir turlarının yanısıra yurtiçi ürünlerinde rekor büyüme yakaladıklarını belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, geleneksel ‘acenteler buluşmasında’ yaptığı konuşmada, 2017 yılında da yine çift haneli büyümeyi yakalayacaklarını dile getirdi. Ayrıca Prontotour, 2017 yılına gençlik markalarıyla girdi. Prontotour, 7-35 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere farklı konseptler ve destinasyonlarla tatil sunmayı hedefliyor. Tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtilen gençlik turizmi markalarından Friends, 7-17; Piu ise 18-35 yaş aralığındaki gençlere hitap edecek.

Haberin Devamı

89 ülkeye ulaşıyor

Prontotour’un yeni markası Friends’in, çocuklar ve gençler için her türlü güvenliğin düşünülerek kamp organizasyonları yapmayı hedeflediği açıklandı. Piu ise 18-35 yaş aralığındaki gençlerin talep ve istekleri doğrultusunda dünyanın çeşitli noktalarında sunacağı tatil konseptleriyle hareket edecek.

Her yıl tur programlarını genişlettiklerini ve yeni rotalar eklediklerini ifade eden Ali Onaran, 89 ülkeye dönük operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Onaran, “2016 yılında misafirlerimiz İtalya, İspanya, Orta Avrupa, Benelüks ve Balkanlar dışında Dubai, Fas, Amerika, İngiltere, Baltıklar ve Uzak Doğu destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Yurtdışı turlarımızda kişi sayısında yüzde 10, ciro bazında da yüzde 15 artış yakaladık” dedi. Bu yıl gemi ve nehir turlarına da yoğun ilgi gördüklerini vurgulayan Onaran, “Başta Batı Akdeniz olmak üzere, Miami-Bahamalar, Karayip Adaları ve Güney Amerika gibi destinasyonlara dönük gemi turlarımıza ilgi büyüktü. Ayrıca Rehn Nehri, Volga-Volga, Tuna Nehri gibi turlarımıza da talebin yüksek olduğunu belirtmeliyim. 2016 yılında gemi turlarında kişi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 20, ciroda da yüzde 42 artış yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

2016 yılında yurtiçinde, Kıbrıs ve kültür turlarında büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Ali Onaran, kişi sayısı olarak bakıldığında kültür turlarında yüzde 90, Kıbrıs’ta yüzde 40 ve yurtiçi pazarda yüzde 35 artış yakaladıklarını dile getirdi.

ALAÇATI’DAN KÜBA'YA...

Prontotour, yıl için hazırlanan sektör raporunda, en çok gidilen ülkelerin sırasıyla İtalya, Orta Avrupa, İspanya ve Balkanlar olduğunu açıkladı. En çok seyahat edilen şehirler ise Barselona, Roma, Prag, Paris ve Budapeşte oldu. En fazla gezilen ay eylül olurken, erken rezervasyon alışkanlığının önceki yıllara göre iyice yerleştiği görüldü.

En çok eğlenilen seyahatler ise 1 Mayıs’taki Küba Turu, Venedik Karnavalı, Alaçatı Ot Festivali ve İskeçe Karnavalı olurken turlara geçen yıllarda olduğu gibi yine en çok çiftler katılım gösterdi.

Haberin Devamı

2016’da en çok gezilen tatiller Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, sömestr, yılbaşı tatili ve Sevgililer Günü olurken tur ödemelerinin çoğu taksitle yapıldı.

Gidilen en soğuk yer bir önceki yıl olduğu gibi yine -35 derece ile Laponya, sıcak yer ise +47 derece ile Dubai oldu. Yurt içinde 55 şehre seyahat edildi. Seyahat severler yurtiçi turlarında en çok Kıbrıs, Kapadokya, Karadeniz, Konya, Eskişehir, Antalya, Çeşme ve Bodrum’u tercih etti.

Yazarlar