Ekonomi Turizme yön verenler İstanbul’da buluştu

Turizme yön verenler İstanbul’da buluştu

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda dünya turizminde en çok ziyaret edilen şehirler arasında üst sıralara tırmanan İstanbul, ülkelerinde turizme yön veren 205 turizmciyi ağırladı.

Turizme yön verenler  İstanbul’da buluştu

Coral Travel ve Odeon Tours markalarıyla turizm sektöründe hizmet veren OTI Holding, Rusya, Ukrayna, Polonya, Beyaz Rusya, Gürcistan, Mısır, Tunus, BAE, İspanya, Vietnam, Hindistan ve Almanya’dan gelen acente, otel yöneticisi, bürokrat ve basın mensuplarını 14-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da ağırladı.

2014 yılında 3.1 milyon, 2015 yılında 2.5 milyon turiste hizmet verdiklerini belirten OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, şunları söyledi:

Önemli aktörler

“Altı ülkede faaliyet gösteren tur operatörü markamız Coral Travel’in 100 önemli acente temsilcisi ile biraraya geldik. Buluştuğumuz profesyoneller özellikle Türkiye pazarı için çok önemli aktörler. Türkiye’mizi, dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden olan İstanbul’u misafirlerimize yaşatarak aktarma şansımız oldu. Türkiye’nin; sunduğu fiyat-kalite dengesi, tarihi değerler, iklim ve coğrafyası, turizmde ön sıralara çıkmasında önemli bir etken. Ülkemizin bu özelliklerle dünyanın en dikkat çeken destinasyonlardan biri olacağına inanıyoruz.”

Boğaz turu yaptılar

Konuk turizmciler, özel programların ardından, 2 gün süren ve Rusça, Lehçe, Ukraynaca ve İngilizce konuşan kokartlı rehberlerle yapılan turlarda, Ayasofya, Sultanahmet, Hipodrom ve Topkapı Sarayı’nı gezdi, tekne ile Boğaz turu ve Kapalıçarşı gezisi yaptı. İstanbul’da ilk defa gelenler, kentin büyüleyici güzelliğinden olağanüstü etkilendiklerini ve ilk fırsatta aileleri ile birlikte ziyarete gelmek istediklerini bildirdiler.