Ekonomi Türk devine ‘IFC’ finansmanı

Türk devine ‘IFC’ finansmanı

12.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya Bankası Grubu kuruluşu olan IFC (International Finance Corporation), Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik gruplarından Yapı Merkezi’ne 100 milyon dolarlık finansman paketi sağladı.

Türk devine ‘IFC’ finansmanı

Afrika’da yüksek kaliteli demiryolu projesi için sağlanan bu kredi, şirketin Sahraaltı Afrika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de büyümesine katkı sağlayacak. Taşımacılık altyapısı inşa etmek için yarışılan zorlu pazarlarda özel sektörün rolünü artırmaya da yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Yeni projeler

2017 sonu itibariyle 3 kıtada 3.600 kilometre demiryolu ve 51 raylı sistem projesini tamamlayan Yapı Merkezi, dünyada günde 3.5 milyondan fazla yolcunun taşınmasına aracılık ediyor. Şirketni Etiyopya, Cezayir, Fas, Senegal ve Sudan gibi diğer Afrika ülkelerinde de devam eden ve tamamlanmış ulaşım projelerinde imzası var. IFC’nin ilk yatırımından bu yana Türkiye’de özel sektöre 350’den fazla proje ile 15 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.

Türk devine ‘IFC’ finansmanı

‘İtici güç olacak’

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, “Bu finansman, şirketimizin dünya genelindeki müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesi için itici güç olacak” dedi.

Yapı Merkezi, Afrika’da altın ve kahve gibi malların ihracatını artıracak, 950 kilometrelik demiryolu inşa ediyor.

Haberin Devamı

Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da IFC Tarım, Sanayi ve Hizmet Sektörü Yatırım Direktörü Carsten Mueller ise anlaşma imzasının ardından şunları söyledi: “Türkiye’deki önceliklerimizden biri, güçlü ve rekabetçi Türk şirketlerinin uluslararası ölçekte büyümelerini desteklemektir.”

Yazarlar