Ekonomi Türk iktisatçıya en prestijli ödül

Türk iktisatçıya en prestijli ödül

29.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Türk İktisatçı Dr. Özge Öner, İsveç’de 2019 yılının en başarılı genç araştırmacısı ödülüne layık görüldü. Öner, İsveç’de İktisadi ve İdari Bilimler alanında çalışmalar yapan 35 yaş altı araştırmalara verilen dünyanın en prestijli ödüllerinden birine, Coğrafi İktisat ve Girişimcilik alanlarına yaptığı katkılarından dolayı almaya layık görüldü.

Türk iktisatçıya en prestijli ödül

Master ve doktora öğrenimini İsveç’de tamamlayan Dr. Özge Öner, 2018 yılından beri Cambridge Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Öner, İsveç’de İktisadi ve İdari Bilimler alanında çalışmalar yapan 35 yaş altı araştırmalara verilen prestijli ödülü, Coğrafi İktisat ve Girişimcilik alanlarına yaptığı katkılarından dolayı almaya layık görüldü.

Özge Öner’in iktisat ve coğrafya arasında köprü niteliğinde bulduğu çalışmaları, göçmen girişimciliği ve yerleşim yerleri arasındaki ilişki, perakende ve servis coğrafyası, yerel kurumların ve yerel siyasi tercihlerin bölgesel girişimciliğe etkileri gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor.