Ekonomi Türk iş insanlarına yatırım daveti var

Türk iş insanlarına yatırım daveti var

17.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği, Türk iş insanlarını ve yatırımcılarını, 7 - 9 Haziran arası düzenlenecek “Sri Lanka - Asya’nın bir sonraki büyüme limanı” temalı sanal Yatırım Forumu’na katılmaya ve Sri Lanka’daki yatırım fırsatlarını keşfetmeye davet ediyor.

Türk iş insanlarına yatırım daveti var

 

Sri Lanka’nın en eski ve önde gelen Ticaret Odası olan Seylan Ticaret Odası (CCC), Sri Lanka Yatırım Kurulu (BOI) ve Colombo Menkul Kıymetler Borsası (CSE) ile birlikte üç gün sürecek sanal Yatırım Forumu’nda imalat, inşaat, konaklama ve turizm, tarım ve gıda işleme, bilgi ve iletişim sektörleri ve borsaya kayıtlı şirketlerde özel sermaye yerleşimi ve yatırım gibi, ülkenin yabancı yatırımcılara öncelik tanıdığı sektörlerde doğrudan yabancı yatırımı (DYY) çekmek için sunabileceği olanaklar vitrine çıkacak.

Haberin Devamı

Üç günlük forumun açılışı Sri Lanka Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa tarafından yapılacak.

Üst düzey katılım

Forumda üst düzey hükümet liderleri, kamu ve özel sektörden üst düzey bürokratlar, küresel uzmanlar, yatırım bankacıları ve danışmanlık firmalarının katılımıyla interaktif oturumlar olacak.

Forumda potansiyel ve ilgilenen iş insanları proje ve şirketler arası B2B toplantılarına canlı olarak katılabilecek. Forum ayrıca, yabancı yatırımcılara sunulmak üzere mevcut DYY ve yatırım projeleri hakkında kapsamlı bilgi sağlayacak.

Sri Lanka, küresel tedarik zinciri değişikliklerinin, stratejik konumunun ve yatırımcı dostu politikalarının sağladığı avantajlardan yararlanarak gayrı safi milli hasılasını hızla artırmak için on yıllık bir büyüme sürecini açığa çıkarmayı hedefliyor.