Ekonomi Türk işadamları "vazgeç" demek için Fransa'ya gidiyor!

Türk işadamları "vazgeç" demek için Fransa'ya gidiyor!

16.12.2011 - 14:34 | Son Güncellenme:

Türk işadamları, Fransız işadamlarıyla görüşmek üzere Paris’e gidiyor.

Türk işadamları vazgeç demek için Fransaya gidiyor

Türk işadamlarından oluşan bir heyetin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa tasarısının Fransa meclisinden engellenmesini sağlamak üzere gelecek hafta Paris’e geleceği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, Paris’te Fransız İşadamları ve Sanayicileri Derneği (MEDEF) ve Fransız Ticaret Odaları ile temaslarda bulunacak.

Türk işadamlarının, tasarının yasalaşmasının Türk-Fransız ekonomik ilişkilerine önemli zarar vereceğini vurgulaması ve Fransız işadamlarından, milletvekillerini bu konuda ikna etmelerini istemesi bekleniyor.

TBMM’den dün yapılan açıklamada, Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ın başkanlığındaki bir TBMM heyetinin de gelecek hafta Fransız meclisinde temaslarda bulunacağı bildirilmişti.

Fransa meclisi, yasalar komisyonunda geçen hafta kabul edilen,iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan yasa teklifini, 22 Aralıkta genel kurulda oylayacak.

Yasalar komisyonunda kabul yasa teklifinde, "Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkarı, bir yıl ile 45 bin avro para cezasına çarptırılır" ifadesi yer alıyor. Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, "Fransa,1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır" ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı