Ekonomi Türk mermeri ve taşı atağa kalktı

Türk mermeri ve taşı atağa kalktı

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türk mermeri ve taşı atağa kalktı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, blok mermer ve işlenmiş doğal taş ihracatında 2017’de 2.1 milyar dolara ulaşıldığını belirterek, “Bu yıl inşallah 2.5 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz” dedi. Cannes’daki MIPIM gayrimenkul fuarında konuşan Dinçer, MIPIM’de “Ben Türk Taşıyım (I’m Turkish Stone)” sloganına sahip stantlarıyla yer aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Dinçer, dünyada bir numara olan Türk taşının dünyanın en eski üretici, en zengin kaynak ve renk çeşitliliğine sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bu bir Türk ürünüdür. Dünyanın en iyi, en çok rezervine sahip hazinesidir. Mimarlarımızın yaptığı projelerde hem içeride, hem dışarıda Türk taşının kullanımının artırılması için tanıtacağız. Daha sonra yurt dışındaki mimarlık ofislerinin malzeme kütüphanelerine Türk taşını yerleştirerek duyuracağız. Mimarlarla ortak çalışmak zorundayız. Çünkü onlar projeye yazıyor ve projede yazılınca değişmiyor.”

Blok ve işlenmiş

Blok mermer ve işlenmiş doğal taş ihracatında rakiplerinin İtalya ve İspanya olduğuna işaret eden Dinçer, “Biz hem hammadde, hem de işlenmiş olarak ihraç ediyoruz. İkisini de yapmamız lazım. ABD’ye ham, Çin’e ise işlenmiş satamazsınız. İkisine de malzeme satmak zorundayız. Bu işin katma değerli olan tarafı işlenmiş olan” diye konuştu.