Ekonomi Türk mutfağı Las Vegas’ta ders oluyor

Türk mutfağı Las Vegas’ta ders oluyor

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından yürütülen proje kapsamında ABD’deki Nevada Las Vegas Üniversitesi William F. Harrah Otel Yönetimi Fakültesi ile Türk ürünleri ve mutfağının müfredata dahil edilmesi konusunda iş birliği başlatıldı. EİB bu kapsamda İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği yapacak.

Türk mutfağı Las Vegas’ta ders oluyor

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ABD pazarı için, markalaşma programı Turquality’yi kullanarak Türk malı imajını geliştirmek üzere geçen yıl temmuzda çalışma başlattıklarını bildirdi. Eskinazi, “Stratejimizin ana unsurları olarak yerli profesyonellerin ve tüketicilerin gönüllerini kazanıp Türk gıda ürünlerinin marka elçisi konumuna getirmek, etkili ve yönetilebilir bir pazar üssü olan Las Vegas’tan başlayıp, sonrasında güneybatı ve Kaliforniya bölgesine, en sonunda tüm ülke geneline yayılmak olarak belirledik” dedi.

Haberin Devamı

5 yıl sürecek

Projenin ilk yılında 9 faaliyet planladıklarını anlatan Eskinazi, ilk olarak Las Vegas bölgesinde bulunan ünlü otellerin executive şefleri ile tanıtım filmleri hazırladıklarından bahsetti. Eskinazi, tanıtım filmlerinde 6 farklı şefin 6 farklı ürün grubunu kendi menülerinde kullandıklarını söyledi.

Türk ürünlerinin marka bilinirliğini kalıcı hale getirmek için Türk mutfağının da tanınmasının önemli olduğuna işaret eden Eskinazi, şöyle konuştu:

“Las Vegas Üniversitesi ile 5 yıl sürecek olan bir iş birliği başlattık. Bu iş birliği ile ihraç ürünlerimiz ve Türk mutfağı, üniversite müfredatında yer alacak. Proje kapsamında e-spor takımlarıyla da iş birliği yapacağız.” İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise Türkiye’nin uzun vadede kalkınması için endüstri ve üniversite iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İncirden çipuraya

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, proje kapsamında çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, zeytin, zeytinyağı, çipura ve levrek, meyve sebze mamulleri, tıbbı aromatik bitkiler ve yağlı tohumlara ağırlık verdiklerini söyledi.