Ekonomi Türk Telekom’dan ABD’de çifte imza

Türk Telekom’dan ABD’de çifte imza

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil fiber optik alanında ABD’li Juniper’le iş birliğini genişleten Türk Telekom, Silikon Vadisi’nin yıldız start-up platformu Plug and Play’le de imzaları attı. CEO Önal 5G’de Türkiye’yi öncü yapmak istediklerini vurguladı

Türk Telekom’dan  ABD’de çifte imza

EKONOMİ SERVİSİ - Türk Telekom önceki hafta gerçekleştirdiği ABD temaslarıyla Silikon Vadisi’nde iki önemli imza attı. ABD’li teknoloji şirketi Juniper Networks ile stratejik iş birliğini genişleten Türk Telekom, küresel 5G ekosistemini güçlendirecek çözümlerini dünyaya ihraç edecek. Şirket ayrıca Silikon Vadisi’nin önde gelen en büyük girişim ve inovasyon platformlarından Plug and Play ile anlaştı. Türkiye’deki teknoloji girişimlerinin global oyuncu olmasına katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Juniper’in San Francisco’daki merkezinde Juniper Networks CEO’su Rami Rahim ile bir araya gelen Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “5G’nin yol haritasının çizilmesinde aktif roller üstlenerek küresel arenada ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Juniper ile bugün bir adım daha öteye taşımış olduğumuz iş birliğimiz, dünyaya teknoloji ihraç etme konusunda kararlılığımızı gösteren somut bir adım niteliğinde. 5G yolculuğunda Türkiye’yi öncü yapmaya kararlıyız” dedi.

Önemli avantajlar

Bu işbirliği sonrası, mevcut RIC ürününün sahada kullanımıyla Türk Telekom, baz istasyonu bazında kapasite ayrımı yapabilecek ilk operatör olacak. Türk Telekom ayrıca, gelecekte Juniper’in stratejik ortağı olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Juniper Networks CEO’su Rami Rahim, “Yaptığımız anlaşmalar, operatörlerin temel iş hedeflerini de hızlandıracak şekilde 5G’ye giden yolu basitleştirecek. Türk Telekom ile laboratuvar ve saha testlerine girme konusunda kararlıyız. Ekiplerimiz bu platformu önce Türk Telekom’un 4G ağında ve sonunda da 5G ağında hayata geçirmek için koordinasyon içerisinde çalışıyor” diye konuştu.

Yerli start-up’lar Amerika yolcusu

Türk Telekom, Plug and Play ile yaptığı iş birliği sayesinde, PİLOT ve TT Ventures ekosisteminde yer alan şirketleri geleceğe taşımayı hedefliyor. Plug and Play’in 1 aylık hızlandırma programına katılacak girişimler, kurumsal firmalarla iş geliştirmeye, melek yatırımcılara ve küresel girişim ekosistemine erişmeye de hak kazanacak.

Plug and Play CEO’su Saeed Amidi ile imzaları atan Ümit Önal, iş birliğinden büyük ses getirecek başarılar çıkacağına inandıklarını söyledi. Önal, “Geleceğin Türk unicorn’larını konuşabilmek için bugün buradayız. İçinde bulunduğumuz bu tarihi bina Google, PayPal gibi, dünya devi olan şirketlerin büyümelerine şahit oldu. Türkiye’nin dijital dönüşüm öncüsü olarak, girişim dünyasında, böylesine büyük bir platform ile iş birliğimizden büyük ses getirecek başarılar çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Saeed Amidi ise, “İstanbul ofisimizi ocakta açtık. Hedefimiz Türkiye’deki inovasyonun bir parçası olarak ve girişimcileri dünyanın diğer noktalarındaki destekçilerimiz ile bir araya getirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 yeni yapay zeka yatırımı

Ümit Önal, iştirakleri TT Ventures ile Türkiye’nin ilk çevrim içi sağlık hizmeti platformlarından DoctorTurkey şirketine ve dijital patoloji hizmeti veren Virasoft’a yatırım yaptıklarını açıkladı.

Enerji alanında Eltemtek’e yatırım yapan şirketin eğitim alanındaki yatırımı ise PİLOT mezunlarından, oyunlaştırılmış eğitim platformu MentalUP oldu. Şirket ayrıca 4 farklı yapay zekâ girişimine yatırım yaptı. Bunlar, ‘Syntonym’, ‘Optiyol’, ‘Quant Wi-Fi’ ve ticaret sicil nezdindeki tescil işlemleri devam eden ‘B2Metric’.