EkonomiTürk tuzuna yatırım Avusturya’dan geldi

Türk tuzuna yatırım Avusturya’dan geldi

19.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Merkezi Avusturya’da bulunan Salinen Group, Türkiye’nin önde gelen tuz üreticilerinden Safir’in yüzde 50’lik hissesini satın alarak Türkiye pazarına giriyor.

Türk tuzuna yatırım Avusturya’dan geldi

BERLİN AA - Salinen Group’tan yapılan açıklamaya göre, Safir’in yüzde 50’lik hissesinin satın alınmasıyla Türkiye’de büyük bir stratejik yatırıma imza atıldı. Avusturyalı şirket, Türkiye’de iki bölgede “en modern buharlaştırılmış tuz tesisinin” inşası için ciddi bir yatırım planlıyor.

Haberin Devamı

550 çalışan ve 146 milyon euro ciroya sahip Salinen’in söz konusu yatırımı ile Türkiye’deki toplam buharlaştırılmış ve kaya tuzu üretiminin gelecek yıllarda yaklaşık 1 milyon tona çıkması öngörülüyor.

Salinen Group CEO’su Peter Untersperger, söz konusu yatırımı “kazan-kazan” olarak nitelendirerek, “Safir Group ile yeni pazarlara köprü kuruyoruz. Türkiye, iç pazar büyüklüğü nedeniyle cazip ve ülkenin gelişmiş lojistik seçenekleri sayesinde Orta Doğu, Rusya, Afrika ve Güneydoğu Asya’ya da kolayca ulaşılabilir” dedi.

Safir Tuz Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özpınar ise planlanan yatırımlar ile ülkeye ciddi bir istihdam ve ihracat katkısı sağlanacağını kaydetti.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler