Ekonomi Turkish Cargo, Avrupa’da lider

Turkish Cargo, Avrupa’da lider

29.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından her yıl yayınlanan Dünya Hava Taşımacılığı İstatistikleri’ne göre Türk Hava Yolları’nın lojistik markası Turkish Cargo, toplam taşıma performansı ile hava kargo şirketleri arasında Avrupa’da birinci, dünyada 4’üncü sırada yer aldı.

Turkish Cargo, Avrupa’da lider

 

Freight Tonne Kilometres (Kilometrelendirilmiş Tonaj) verilerine göre 2021 yılında 9.2 milyon ton kilometrelik taşıma performansı gösteren firma, iş hacmini yüzde 32 oranında arttırarak zirveye yükseldi.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası olarak tedarik zincirine sağladığımız katkılar ile hava kargo sektörüne değer katmaya ve küresel ticaretin rekabet gücünün artırılmasında üstlendiğimiz kritik rolümüzü kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. Turkish Cargo’nun Avrupa’da sergilediği bu başarıyı dünyanın her yerine taşıyarak 2025 yılında dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri olma hedefimize doğru hızla ilerliyoruz” dedi.