Ekonomi Türkiye’de büyüme hedefini yükseltti

Türkiye’de büyüme hedefini yükseltti

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lenovo Türkiye, bilgisayar pazarında 2019 yılında hedef büyüttü. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, Türkiye’de büyümelerini tüm hızıyla sürdüreceklerini belirterek, “Müşteri deneyimine ve yenilikçiliğe yönelik odağımızla bu rekabetçi pazarda karlılığımızı artırmaya devam edeceğiz. 2019’da çift haneli büyüme olacağını öngörüyoruz. Perakende sektöründe de iyi bir ilk çeyrek bekliyoruz. İlk üç aydan da memnunuz. 2019’un ikinci yarısının daha iyi olacağını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye’de büyüme  hedefini yükseltti

Türkiye’de başarılı performanslarını sürdürdüklerini dile getiren Hantaloğlu, geçen yıl biraz zorlu olsa da büyümeyi başardıklarını kaydetti. Hantaloğlu, 2018’i iki yarı halinde düşünmek gerektiğini, ilk yarının iyi geçtiğini, ikinci yarının da sonlarında pazarın normale döndüğünü aktardı. Emre Hantaloğlu, pazar paylarıyla ilgili şu rakamları paylaştı:

Haberin Devamı

‘Dizüstünde pazar lideri’

“IDC Türkiye rakamlarına göre 2018’de dizüstü bilgisayar pazarında yüzde 25.1 pazar payı ile pazarın lideriyiz. Tüketici pazarında yüzde 17.2’lik pazar payı ile öndeyiz. Türkiye’de her satılan 4 notebooktan biri Lenovo. Hedefimiz ve arzumuz bunu 3 notebooktan biri haline getirmek. KOBİ segmentinde ise yüzde 33.4’lük pazar payı ile pazarın lideriyiz. Özel sektör ve kurumsal segmentte de pazar payımız yüzde 34.6. Lenovo aynı zamanda GFK aynı dönem sonuçlarına da göre yüzde 25 pazar payı ile PC pazarında zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.”

Oyun pazarı gelişiyor

Oyun bilgisayarı pazarına da değinen Hantaloğlu, şunları söyledi:

“Gaming pazarında çok dikkat çekici bir büyümenin altına imzamızı attık. GFK rakamlarına göre, Legion markamızla 2018’de pazar payımızı yüzde 20.9’a çıkardık. 2018’de toplam oyun pazarı yüzde 14.3 düşerken, Lenovo olarak satışlarımızı yüzde 39.6 artırdık. Yüksek segment oyun bilgisayarı segmentinde yüzde 20’nin üzerinde pazar payı ile güçlü bir konumdayız. Kişisel bilgisayarda oyun kategorisi giderek yükselirken, bilgisayar üreticilerinin rolü artacak.”