Ekonomi Türkiye Kalkınma Fonu kuruluyor

Türkiye Kalkınma Fonu kuruluyor

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, Türkiye Kalkınma Fonu’nun kurulması için kanun teklifi verdi. Fonun, stratejik sektörlere finanman sağlaması öngörülüyor.

Türkiye Kalkınma  Fonu kuruluyor

Ak Parti, Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketi’nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Haberin Devamı

Teklife göre, kurulacak olan Türkiye Kalkınma Fonu, banka tarafından hazırlanan Türkiye Kalkınma Fonu iç tüzüğünün ticaret siciline tescil olmasıyla süresiz olarak kurulacak. Türkiye Kalkınma Fonunun ve fona bağlı alt fonların yapısı ve işleyişi ile bankanın fonun yönetimiyle ilgili faaliyetleri, Sermaye Piyasası Kanunu ile bu Kanun uyarınca yürürlüğe konulan ikincil mevzuata tabi olmayacak.

Stratejik finansman...

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Bu fonla, hem uluslararası hem de Türkiye’deki piyasalardan oluşturulacak fonlarla yine Türkiye’nin kalkınma ve stratejik planları doğrultusunda öngörmüş olduğu sektörler finanse edilecektir. Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve imalat sanayine önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Kalkınma Bankasının, isim değişiklikleri ve bazı bankalarla birleştirilerek bugünlere geldiğini anımsatan Muş, “Fakat günümüz bankacılık sistemine ve kalkınma bankacılığının gerekliliklerine uygun şekilde Bankanın, personel rejiminden tutun da mevcut statüsü gelişmesine çok fazla olanak tanımamaktadır. Dolayısıyla yeniden yapılandırılması suretiyle Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı stratejik sektörlerin finansmanında etkin bir rol oynayacaktır” diye konuştu.

Enerji, turizm ve altyapı

Muş, bankanın, halihazırda yenilenebilir enerji, turizm ve altyapı alanında finansmanlarının bulunduğunu, 12 maddelik teklifle yenilenmesi durumunda Kalkınma Planı’nda belirlenen stratejik sektörlerde de finansman sağlayacağını kaydetti.