Ekonomi Türkiye Pakistan İş Forumu Gaziantep Yatırım Zirvesi gerçekleşti

Türkiye Pakistan İş Forumu Gaziantep Yatırım Zirvesi gerçekleşti

21.12.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Türkiye Pakistan İş Forumu Gaziantep Yatırım Zirvesi gerçekleşti. Zirveye Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu katıldı.

Türkiye Pakistan İş Forumu Gaziantep Yatırım Zirvesi gerçekleşti

Gaziantep Valisi Davut Gül, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Pakistan'ın Türkiye'nin çok iyi bir dostu olduğunu belirterek, bu dostluğun ticari anlamda da taçlandırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gaziantep'in kaliteli ürünleri bulunduğunu vurgulayan Gül, "Gaziantep, dünya ile rekabet edebilecek kalitede ürünler üretiyor. Her iki ülkenin birbirlerine kaliteli, rekabet edebilir ürünler satması gerekir. Dünyanın birçok noktasında alabileceğiniz ürünleri, Gaziantep'ten en iyi fiyatlara alma imkanına sahipsiniz." dedi.

İKA GENEL SEKRETERİ BURHAN AKYILMAZ: GAZİANTEP'İ ORTA DOĞU'NUN ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, 2010 yılından beri faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, Gaziantep'i Orta Doğu'nun çekim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirtti. İKA'nın faaliyet gösterdiği kentlerde, yeni yatırımlar için büyük destekler verdiklerini anlatan Akyılmaz, "Bölgenin rekabet gücünü artırmak için, 3 yatırım destek ofisimizde yerli ve yabancı yatırımcılarımıza hizmet verilmekte. Bu hizmetlerimiz kapsamında bölgemizin, iş ve yatırım ortamına ilişkin analiz, rapor çalışmaları yürüterek yatırımcılara bilgi sunmaktayız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Pakistan ve türkiye'nin iki dost ülke olduğunu dile getiren akyılmaz şunları kaydetti:

"Türkiye ile Pakistan arasındaki dış ticaret hacmi iki ülkenin potansiyelinden çok uzak. İşte bu noktada her iki tarafa önemli görevler düşüyor. Geçmişten gelen dostluğumuzu ticari ilişkilerimize yansıtarak, ticaret hacmini her iki ülkeye fayda sağlayacak şekilde artırmak zorundayız."

Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nazli Abid Nısar da forumun iki ülke arasındaki ticareti yeniden canlandırmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

GSO SANAYİ ODASI BAŞKANI ÜNVERDİ: PAKİSTAN İLE DOSTLUĞUMUZU TİCARET İLE TAÇLANDIRMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye-Pakistan İş Forumu Gaziantep Zirvesi'ne panelist olarak katılan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in yatırım fırsatları ve iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ünverdi yaptığı konuşmasında, iki ülke arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyede olmadığına işaret ederek, "Pakistan ile dostluğumuzu ticaret ile taçlandırmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

İpekyolu Kalkınma Ajansı, TBMM Türkiye Pakistan Dostluk Grubu Başkanlığı ile Pakistan Büyükelçiliği tarafından, Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğu pekiştirmek ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak amacıyla Türkiye-Pakistan İş Forumu Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Program kapsamında düzenlenen "Türkiye-Pakistan Yatırım Ekosistemindeki Fırsatlar" paneline konuşmacı olarak katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekerek, Türkiye ve Pakistan arasındaki güçlü bağın ticaret hacmine de yansıması gerektiğinin altını çizdi.