Ekonomi Türkiye tahkim cenneti olacak

Türkiye tahkim cenneti olacak

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Türkiye tahkim cenneti olacak

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), kamu uyuşmazlıklarında tahkime gidilebilmesinin yolunu açan mevzuat değişikliklerinin ardından ikinci konferansını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Tahkim Merkezi Başkanı Ziya Akıncı, “İstanbul Tahkim Merkezi olarak sadece özel sektörün değil kamunun projelerinde de uyuşmazlık çözüm adresi olarak yer almak istiyoruz. Artık kamunun taraf olduğu ihalelerle ilgili sözleşmelerde İstanbul Tahkim Merkezi yazılabiliyor. Tüm kamu hukukçularını, avukatları, sözleşmelere imza atan karar vericileri bu imkândan yararlanmaya çağırıyoruz. ISTAC olarak kamu kurumlarının uyuşmazlıkları için de çözüm adresi olacağız.”

Akıncı, yurt dışında, “Türkiye bir tahkim cehennemidir” yorumlarıyla karşılaştığını belirterek, “Türkiye uluslararası tahkim açısından elverişli koşullara sahip. İstanbul Tahkim Merkezi zamanla bölgemizde muazzam bir çekim merkezi konumuna gelecek. Türkiye’nin artık yurt dışında güçlü bir diasporası var. Onların da desteği ile, İstanbul tahkim alanında Dubai’nin bölgemizde ulaştığı seviyeyi geride bırakacak” dedi.

Haberin Devamı

Kamu İhale Kurumu Hukuk Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Erdem Bafra ve Kamu İhale Uzmanı Celal Şahbudak, kamuda elektronik ihaleye geçiş konusunda katılımcıları bilgilendirdi.