Ekonomi Türkiye ve Avrupa’da yılın bankası seçildi

Türkiye ve Avrupa’da yılın bankası seçildi

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

DenizBank, finans ve ekonomi dergisi The Banker tarafından Türkiye’de ve Batı Avrupa’da ‘Yılın Bankası’ ödülüne layık görüldü.

Türkiye ve Avrupa’da yılın bankası seçildi

Banka ödülü, yeni nesil teknolojilere yaptığı yatırımlar, ekosistem yaklaşımıyla hayata geçirdiği NEOHUB, Deniz Akvaryum gibi inovatif girişimler ve salgın döneminde sürdürülebilir büyüme odağıyla aldığı aksiyonlar ile almaya hak kazandı. DenizBank, birinciliğe Batı Avrupa’da İngiltere, Almanya ve İsviçre’nin de dahil olduğu 16 ülkeden rakiplerinin arasından ulaştı.

Haberin Devamı

İnovasyonu DNA’sında taşıyan bir banka olarak, geleceğin teknolojilerine yatırımı her zaman önceliklendirdiklerini belirten DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

“Bankacılıkla ve dışındaki sektörlerle bağ kurmak üzere konumladığımız Deniz Akvaryum İnovasyon ve Ekosistem Merkezi ve Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu bir süre önce hayata geçirmiştik. 2021’de, bu iki yapılanma ile beraber dijital cüzdanımız fastPay’i de, odağında ihracatçı start-up ve girişimcilerin olduğu yeni nesil fintek iştirakimiz NEOHUB çatısı altına dahil ettik. Ayrıca büyük çoğunluğu mühendis kadrolarından oluşan, finans sektörü için yerli yazılım üreten iştirakimiz Intertech’in uzmanlığı da bu ilerleyişimizde bize momentum sağladı ve sağlamaya devam ediyor.”